Loading...

Eastern Kentuckys vindende hold ved conference-mesterskabet sidste weekend. Jakob Dybdal nr. 3 fra højre på bagerste række. (EKU Sports)

USA

Danske ”amerikanere” i fuld gang med crosssæsonen

03. november 2016 · Jeppe Weinreich

Mens den danske crosssæson lige er begyndt, har den kørt en måneds tid i USA. P.t. har fire danske løberprofiler et scholarship ved et amerikansk universitet. Tre af dem som ”freshmen”, mens Jakob Dybdal er i gang med sin tredje sæson i Kentucky.

Jakob Dybdal Abrahamsen har de seneste par år gjort det flot i USA, og var som bekendt kun 4 sekunder fra OL-kravet på 3000 meter forhindring. I den efterfølgende sommersæson i Europa har han af flere årsager ikke helt kunnet følge op på resultaterne. Nu har den 22-årige Aarhus 1900-løber taget hul på sin tredje sæson på Eastern Kentucky University, og sidste weekend i Nashville, Tennessee var han med til at vinde deres conference, kaldet ”Ohio Valley”.

Det var 11. gang i træk, at universitet tog titlen, og Jakob var holdets tredjemand på en 9. plads (ud af 90 løbere). Fredag d. 11. november bliver konkurrencen dog væsentlig stærkere, når de kæmper ved de regionale (Southeast) crossmesterskaber i Virginia. Her er målet at kvalificere sig til den store crossfinale (NCAA), som afvikles i staten Indiana d. 19. november. Skulle det ske, vil det være sjette år i træk.  

thestrup
Thestrup (tv) i aktion for Butler Bullldogs. (Butlersports.com)

Thestrup viser gode takter
Netop Indiana er stedet, hvor Josephine Thestrup befinder sig. Her løber hun for Butler University i Indianapolis, hvor universitets sportshold hedder ”Butler Bulldogs”. Og den 20-årige Sparta-atlet er kommet flot fra start i sin første sæson. Sidste weekend blev hun ved mesterskabet i ”Big East” - som fandt sted i Van Cortland Park iJacob Simonsen New York (Bronx) – bedste Freshman (førsteårs) på en 7. plads ud af 80 løbere. To uger forinden var hun ved ”Pre Nationals” i hjemstaten Indiana også holdets næstbedste – på en 55. plads ud af 284.

Josephine løber ligeledes regionals d. 11. november. Det foregår i Madison, Wisconsin.

To jyder i New Mexico
To danske freshmen finder man også ved New Mexico University i Alberquerque, hvor Kristian Uldbjerg Hansen (AAM) og Jacob Simonsen (AGF) løber for ”New Mexico Lobos”. Holdet blev i weekenden i Idaho nr. 5 ved mesterskabet i ”Mountain West”. Jacob Simonsen (foto th) var her rigtig godt med i starten, forlyder det, men efter et styrt gled han lidt ned i placeringerne og sluttede som nr. 40. For New Mexico Lobos foregår regionals i Logan, Utah. Kristian Uldbjerg løber ikke cross, da hans scholarship udelukkende retter sig mod baneatletik.

© Copyright Dansk Atletik Forbund