Loading...

Sara Slott Petersen med den historiske OL-medalje. (Jiro Mochizuki)

Priser

Sara Slott og Skole OL indstillet til Kulturministeriets Idrætspris

04. november 2016 · Jeppe Weinreich

For andet år i træk er Sara Slott Petersen blandt de nominerede til Kulturministeriets Idrætspris. Team Danmark har indstillet hende, mens DIF minsandten har gjort det samme med Skole OL.

Dansk atletik vader i anerkendelse på den ene eller anden måde. I 2014 vandt DAF Kulturministeriets Idrætspris for det innovative VM Halvmaraton, mens Sara Slott Petersen i fjor var indstillet hele to gange – dog uden at vinde. Når prisen på 100.000 kr. uddeles i næste måned, er atletikken igen flot repræsenteret. Sara Slott er nemlig igen blandt de tre navne, som Team Danmark har indstillet, mens DIF har gjort det samme med Skole OL.

”Sara Slott Petersen er den første dansker, der vinder en OL-medalje i en atletiksprintdisciplin. Medaljen er samtidig første OL-medalje til en individuel, kvindelig dansk atletikudøver siden 1948. Hun har gennem en lang årrække arbejdet stenhårdt for at nå sit høje internationale niveau, og hun er dermed en inspiration for mange talenter og eliteatleter, der skal investere mange år på at blive nogle af verdens bedste,” hedder det i indstillingen fra Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Foruden Sara har Team Danmark indstillet herrelandsholdet i badminton, som vandt Thomas Cup trofæet i år, samt Bent Fransson, mangeårig træner for ”guldfireren”.

Skole OL i fornemt selskab
En positiv overraskelse var det ligeledes, da Danmarks Idrætsforbund torsdag trak sine tre navne op af hatten. Her dukkede Skole OL nemlig op sammen med OL-sølvvinderen i brydning, Mark O. Madsen, samt Arctic Winter Games 2016 – Grønlands største event nogensinde.

Skole OL
Kronprins Frederik besøger Skole OL. (Lars Møller)

”Skole OL er et af DIF-idrættens svar på, hvordan mere fysisk aktivitet kan inkorporeres i skoledagen, så eleverne får en mere varieret og aktiv skoledag, hvilket er et af kravene i folkeskolereformen. Omkring 30.000 børn fra 1.635 klasser på 446 skoler fra Maribo til Sæby fik sved på panden i kampen om de attraktive medaljer,” hedder det i begrundelsen.

Idrætsprisen uddeles ved en reception afholdt af kulturministeren mandag d. 5. december 2016 kl. 17-19 hos Dansk Arkitektur Center, mens Handicapidrætsprisen uddeles ved Sport 2016-showet i Herning den 7. januar. I alt er 14 navne nomineret.

© Copyright Dansk Atletik Forbund