Loading...

Thijs Nijhuis i midten har måttet melde afbud. Til gengæld er sidste års sølv- og guldvindere med igen, hhv. Ole Hesselbjerg (tv) og svenske Olle Walleräng (th). (arkivfoto: Kim Gudmand)

NM Cross

Tre afbud før lørdagens dyst

10. november 2016 · Jeppe Weinreich

Simone Glad og Thijs Nijhuis når ikke at blive klar til lørdagens NM Cross i Norge. Senest har også Anna Emilie Møller trukket sig for at blive helt klar til næste måneds EM Cross.

Sidste års NM Cross i Göteborg var et af de bedste for dansk atletik i mesterskabets 19 år lang historie. Håbet om i Kristiansand i morgen lørdag at kunne gøre det lige så godt - eller endda bedre – er dog blevet svækket lidt efter tre afbud. Det ene er fra medaljefavoritten Anna Emilie Møller, som har døjet med en mindre skade på det seneste. Ikke noget alvorligt, men alligevel nok til, at man vil spare det store talent med henblik på EM Cross om en måned.

Thijs Nijhuis og Simone Glad var begge fraværende ved 1. runde af Cross Nationals. Begge havde håbet at blive klar, men er altså fortsat ikke helt fit for fight endnu. Thijs retter i stedet blikket mod det traditionsrige Warandeloop d. 27. november. Det foregår i hollandske Tilburg, som i øvrigt lige er blevet udpeget som vært for EM Cross om to år.

Afbuddet fra de seneste to års sølvvinder, Simone Glad, betyder, at AGF-løberen ikke får mulighed for at udbygge rekordstimen på fire NM-medaljer i træk – og at Danmark her ikke kan stille med hold.

Dansk-svensk dyst igen?
Hos mændene er sidste års sølvvinder, Ole Hesselbjerg, til gengæld med. Dengang havde det vindende svenske hold Olle Walleräng og David Nilsson på hhv. guld- og bronzepladsen, og disse to er ligeledes med igen. Sammen med Hesselbjerg må de formstærke Peter Glans og Mikkel Dahl-Jessen forventes at udgøre den danske top-3. Hos de mandlige seniorer indgår imidlertid de bedste fire i holdkonkurrencen (i de andre klasser kun tre), og her kan fraværet af Nijhuis og Abdi Hakin Ulad vise sig at koste vigtige point i den sidste ende (det er placeringen, og ikke tiden som tæller i holdkonkurrencen).

Glans
Peter Glans var bedste dansker ved Halloween Cross sidste måned. (Lone Dybdal)

Norges mænd skuffede lidt i fjor, og trods hjemmebanefordelen virker holdet på papiret ikke skræmmende. I fjor havde finnerne kun én blandt de første 17 løbere, og heller ikke i år ligner Finland et hold, som kan gøre sig gældende hos mændene.

Juniorpigerne som forsvarende mestre
I 2014 kunne dansk atletik for første gang vinde holdkonkurrencen hos de kvindelige juniorer. I fjor gentog de bedriften i yderst tæt konkurrence mod Finland. Selv uden Anna Emilie Møller på holdet ser truppen igen stærk ud. Anna Mark Helwigh – dengang kun 15 - fik sidste år et mindre gennembrug med en 8. plads, og siden er hun som bekendt kun blevet endnu stærkere. Det er svært at bedømme de andre landes styrke i denne klasse. Fra sidste års top-7 finder man således kun én genganger, nemlig Louise Rode, som blev en flot 4’er.

Hos de mandlige juniorer kom Kristian Holm Jensen, Andreas Lindgreen og Joachim W. Rosbo i 2015 ind som nr. 5, 6 og 7 og vandt dermed holdsølv. Med samme trio med igen – og dertil flere interessante debutanter bag dem – ser det fornuftigt ud. Norge har trods hjemmebanen blot tre løbere med – mod Danmarks seks.

Ruten i Kristiansand er en rundstrækning på 1,5 km med græs og grus som underlag. Ifølge seneste vejrudsigt skulle temperaturen stige til 4-5 grader lørdag, til gengæld er der risiko for byger.

NM Rute

NM Cross – Kristiansand (NOR) d. 12. november 2016
Kl. 10.00 Junior K 4,5 km
Kl. 10.35 Junior M 6,0 km
Kl. 11.10 Senior K 7.5 km
Kl. 11.50 Senior M 9.0 km
Startlister og anden information – klik HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund