Loading...

Priser

Mikkel Larsen nomineret til Talentpris 2016

24. november 2016 · Jeppe Weinreich

Den succesfulde træner er blandt de tre nominerede navne til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016. Prisen på 25.000 kr. vil blive uddelt ved gallaen ”Sport 2016” i Herning d. 7. januar.

Mens der arbejdes hårdt frem mod en ny sæson, kan Mikkel Larsen den 7. januar måske høste lidt forsinket frugt fra den forgangne sæson. I hvert fald er den 35-årige sprint- og hækkeløbstræner blandt de tre nominerede til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris 2016. Det kunne Team Danmark torsdag afsløre i en pressemeddelelse.

Alle har på Facebook haft mulighed for at indstille en kandidat, og i en af begrundelserne for valget af Mikkel Larsen hedder det:

Mikkel Larsen har gjort et kæmpe arbejde for talentudviklingen af især hækkeløbstalenter inden for dansk atletik. Han har bl.a. været med til at hjælpe Andreas Martinsen og ikke mindst OL-sølvvinderen, Sara Slott Petersen, op til højeste internationale niveau.

Mikkel Larsen har et inspirerende og smittende engagement, som rækker langt. Med base i Aarhus 1900 hjælper og sparrer han med klubtrænere fra hele atletik-Danmark ved at analysere video af deres atleter og meget andet.

Mikkel Larsen er en vigtig kulturbærer i ’Sprintgruppen’ i Aarhus 1900. Det stærke miljø har senest resulteret i, at en belgisk hækkeløber er flyttet til Aarhus for at træne sammen med Mikkel og Sprintgruppen.

De to andre, som kan løbe med titlen, når den endelige kåring findes sted ved gallaen Sport 2016 i Herning d. 7. januar, er sportschefen i Danmarks Brydeforbund, Thor Hyllegaard Pedersen, samt Torben Sørensen, elitekoordinator ved Elitesport Aalborg.

Tre stærke kandidater
”Det er tre meget stærke kandidater, vi har nomineret til Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris. Alle tre er gode eksempler på talentudviklere, som formår at udvikle talentmiljøer, hvor atleterne kan udfolde deres sportslige potentiale og udvikle sig som hele mennesker. Jeg er glad for og stolt over, at vi har tre så stærke kandidater i dansk eliteidræt, og jeg ser frem til at hylde vinderen ved Sport 2016,” lyder det fra Lone Hansen, direktør i Team Danmark.      

Fakta om Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris:
Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris hylder personer, der har gjort en helt særlig indsats for at styrke udviklingen af danske sportstalenter. Prisen går til en talenttræner, en sportschef, en ildsjæl i en forening eller i en kommune eller en anden, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk elitesport. 

Med prisen følger en check på 25.000 kr. til Dansk Supermarked, som er Team Danmarks olympiske partner. 

Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2001 (indtil 2006 under navnet "Ragnhild-prisen"). Hidtil har ingen fra atletikkens verden vundet prisen. Se tidligere vindere her.

© Copyright Dansk Atletik Forbund