Loading...

Roskilde var i både 2011 - og her i 2013 - vært for stafetrunden. (Michael Hyllested)

Cross Nationals 2. runde

Åbne opgør i vente på ”Sletten”

23. november 2016 · Jeppe Weinreich

Lørdag tages der i Roskilde hul på 2. runde af Cross Nationals, og det sker med en stafet på 18x1 km. Det ligner på forhånd et åbent opgør uden klare favoritter.

Efter den vellykkede 1. runde i Middelfart gælder det lørdag anden omgang af Cross Nationals. Det foregår i Roskilde, hvor værterne fra Hellas har lagt en krævende rundstrækning (1 km) omkring den velkendte Hyrdehøj. Selvom der kåres individuelle vindere i ”Stafetten på Sletten” (18x1 km fordelt på tre løbere), er fokus selvsagt på holdkonkurrencen.

Odenses herrer viste i Middelfart en imponerende bredde, men må denne gang se bort fra tre af deres bedste kort – Peter Glans, Kasper Skov og Andreas Lommer – der alle løber med ved søndagens Warandeloop i Tilburg (NED). Trods det er fynboerne ikke uden vinderchance i stafetten, hvor AGF med den formstærke Mikkel Dahl-Jessen på holdet ligner den største trussel. Sidste års vindere af stafetten, Sparta, har hverken Nick R. Jensen eller Ole Hesselbjerg med på holdet. Sidstnævnte har også prioriteret Warandeloop som en sidste test inden EM Cross.

181 deltagere er tilmeldt løbet, og hos de kvindelige seniorer er der relativt få hold til start. De forsvarende stafetvindere fra AGF er med, og umiddelbart er det kun Blovstrød (uden Anna Emilie Møller) og KIF, som kan presse dem. På sidstnævnte hold finder man interessant nok Maria Larsen, der ikke har deltaget i vinterturneringen siden januar 2015.

Hos juniorerne har flere fravalgt 2. runde for at koncentrere sig om EM Cross d. 11. december. Med i Roskilde er dog den nåkårede nordiske juniormester, Kristian Holm Jensen (1900), der dog i turneringssammenhæng er at finde i seniorklassen.

Cross Nationals 2. runde – Hyrdehøj, Roskilde d. 26. november 2016
Kl. 13 Børnecross
Kl. 14 Cross 18x1 km (samlet start for alle klasser)


Holdstilling efter 1. runde
Mænd
1. Odense Atletik
2. Sparta
3. AGF
Kvinder
1. Blovstrød Løverne
2. Sparta
3. AGF
Junior M
1. Odense Atletik
2. Skive AM
3. AGF
Junior K
1. Sparta
2. Ballerup AK
3. AGF

© Copyright Dansk Atletik Forbund