Loading...

Wilson skal i samarbejde med trænerne Michael Mørkboe, Mikkel Hansen og Jannick Bagge styrke talentudviklingen i Juniorgruppen. (KIF/ Birgitte Røddik)

Navne

Kipketer tilbage i KIF – som talentchef

30. november 2016 · Jeppe Weinreich

Efter flere år med fast bopæl i Monaco er Wilson Kipketer vendt tilbage til Danmark. Den tredobbelte verdensmester har netop indledt et spændende samarbejde med sin gamle klub KIF, hvor han bliver tilknyttet som talent- og udviklingschef.

Rent profilmæssigt fås det ikke større inden for atletikken. Wilson Kipketer er en levende legende, og med ham tilknyttet som talent- og udviklingschef har den hæderkronede Østerbro-klub Københavns IF gjort lidt af et scoop.

Nok var det som medlem af Sparta, at Wilson Kipketer for snart 20 år siden satte sine fabelagtige verdensrekorder, men KIF var klubben, hvor den kenyanskfødte løber begyndte sit danske eventyr. Efter karrierestoppet i 2004 har Kipketer fungeret som ambassadør for IAAF, og det er også under det internationale forbunds regi, at han har fulgt op med en træneruddannelse (niveau 4). Det kommer nu hans gamle klub til gode. Kipketer er nemlig efter en årrække med bopæl i Monaco vendt tilbage til familien i Danmark. Nu kommer det til at handle om at styrke og sikre udviklingen af klubbens løbetalenter. Og erfaring som træner har han allerede.

Kipketer

”Wilson har trænet atleter fra hele verden, både på det tekniske og det mentale niveau. I samarbejde med udenlandske ungdomstrænere og atleter har han lagt deres træningsplaner op til internationale stævner. Netop på disse områder er det vort mål, at Wilson Kipketer skal styrke klubben,” fortæller bestyrelsesmedlem i KIF, Birgitte Røddik.

Den gennemgående tråd
Ifølge KIF skal ungdoms- og juniortrænere sammen med Wilson finde en gennemgående tråd i træningen, så atleterne får et højt og ensartet forløb i træningen helt fra den yngste række op til seniorrækkerne.

”Unge talenter vil ikke bare blive trænet teknisk, men der vil blive lagt nogle grundsten i deres træning, som de kan bruge senere i livet. Wilson vil ligeledes agere sparringspartner for seniortrænerne og atleterne, og sammen vil de løfte niveauet. Den komplette atlet bliver et nøgleord,” hedder det i den officielle pressemeddelelse.


Rundt om Wilson

Wilson Kipketer er født 12. december 1972 i Kenya og kom til Danmark i december 1990. Blev dansk statsborger i december 1997. Er opvokset i Kapchemoiywo i Nandidistriktet og tilbragte skoletiden i det berømte Sct. Patrick’s High School.

VM-guldvinder på 800 meter udendørs i Gøteborg 1995, Athen 1997 og Sevilla 1999. EM-guldvinder på 800 meter indendørs i Paris 1997.EM-guldvinder på 800 meter udendørs i München 2002. OL-sølv i Sydney 2000 og OL-bronze i Athen 2004.

Wilson Kipketer dominerede 800 meter i et årti og var ubesejret i en treårig periode.


På fem en halv måned i 1997 skrev han et enestående guldrandet kapitel i idrætshistorien med fem verdensrekorder og to VM-titler. Blev i 1997 kåret som The World’s Athlete of the year, The European Athlete of the year og The World’s sportsman of the year.

Blev i januar 1998 ramt af malaria, men gjorde comeback i august 1998.
Trak sig tilbage fra konkurrenceidræt i august 2005.
Han løb for KIF i 1990-1992 og Sparta fra 1993 og frem.

Personlige rekorder:

800 meter udendørs: 1.41.11 (1997)
800 meter indendørs: 1.42.67 (1997)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund