Loading...

Fra det seneste VM i kinesiske Guiyang i 2015. To gamle kendinge i front: Den senere vinder Geoffrey Kamworor (vinder af VM Halvmaraton 2014) og Bedan Karoki Muchiri (vinder af CPH Half 2015). (© Getty Images for IAAF)

Internationale mesterskaber

Dansk Atletik Forbund byder på VM Cross Country 2019!

29. november 2016 · Henriette Leth Nielsen

Sammen med Sport Event Denmark og Aarhus kommune præsenterer DAF torsdag morgen 1. december sit bud på værtskabet for VM Cross Country 2019 ved ekstraordinær kongres i IAAF.

Aarhus bliver muligvis værtsby for VM i crossløb i 2019. Torsdag afgøres det, om verdens bedste cross-løbere mødes i Smilets By i 2019 - og om Danmark vil få endnu et verdensmesterskab af international klasse. VM Cross Country er atletikkens svar på Paris-Roubaix og et traditionsrigt mesterskab, der har været afviklet siden 1903 med status af officielt VM under Det Internationale Atletik Forbund, IAAF, siden 1973.

De gode erfaringer fra VM Halvmaraton
Når VM Cross Country afvikles i marts 2019 er det nøjagtig fem år siden, at VM Halvmaraton skrev danmarkshistorie med landets hidtil største løbefest. For første gang løb både danske og internationale motionsløbere side om side med verdenseliten, og de gode erfaringer og oplevelser med at udvikle et eksisterende mesterskab har i høj grad været medvirkende til at byde på og komme i betragtning til VM-værtskabet.

Dansk Atletik Forbund og Sport Event Denmark planlægger denne gang sammen med Aarhus Kommune at gentage succesen og lade bredde og elite mødes på samme bane. Derudover vil Skole OL kobles på eventen med en klassebaseret skoleturnering i netop cross country.  Dansk Atletik Forbunds direktør, Jakob Larsen, kalder projektet for den danske version af verdens mest traditionsrige atletikmesterskab.

”I lighed med VM Halvmaraton er det vores hensigt at lade de danske løbere, uanset niveau, tage aktiv del i dette VM. Og mens vi i 2014 primært tiltrak voksne løbere, er det denne gang vores ambition også at invitere borgere i alle aldre til flere dages aktiviteter - bl.a. med 8.000 børn i regi af Skole OL cross”.

Budperioden har været kortere end vanligt. Projektet har derfor udover ovenstående indtil nu udelukkende været omtalt på Atletikkens Årsmøde. Mere info om DAFs planer for eventen følger torsdag, når IAAF har afgjort, hvem der skal arrangere VM Cross Country 2019.

© Copyright Dansk Atletik Forbund