Loading...

Mens de jyske løbere først ankom efter mørkets frembrud, nåede de østdanske deltagere frem i god nok tid til at få rørt benene efter flyturen. Her er det fra venstre: Joachim W. Rosbo, Simon Jørn Hansen, Ole Hesselbjerg og Andreas Lindgreen. (DECA Text&Bild)

EM Cross

Optimisme i den danske trup før søndagens slag

09. december 2016 · Jeppe Weinreich

Et enkelt afbud er indløbet, men ellers meldes den 18 mand store trup klar til søndagens EM Cross på Sardinien.

For et par måneder siden så Niels Kim Hjorth ikke helt så lyst på de danske muligheder ved EM Cross. Men meget har ændret sig siden, og her bare to dage før slaget står på den sardiske sydkyst er holdlederen anderledes optimistisk.

”Jeg har en følelse af, at det her hold kan gå ud og levere varen. Forholdene ser gode ud, og jeg tror, at det er en rute, som vil passe eksempelvis Abdi godt,” lød det dagen før afrejsen fra Niels Kim Hjorth med henvisning til sidste års nr. 11, Abdi Hakin Ulad, der med en 2. plads ved Warandeloop for nylig fik løbet en sidste test, der lover godt.

Der var udsigt til, at dansk atletik for første gang kunne stille med løbere i alle seks klasser (U20, U23 og senior), men torsdag indløb der afbud fra en influenzaramt Anna S. Hove Holm, og dermed bliver kvindernes seniorklasse uden dansk deltagelse.   

Såvel i Budapest 2012 som i bulgarske Samokov i 2014 foregik det i frostfyldte omgivelser. I fjor i Provence var det nærmest forårsagtigt, og det bliver det igen i år, hvor temperaturen forventes at ligge på 16-17 grader. Ruten er flad, men underlaget er ujævnt, og med enkelte forhindringer undervejs får løberne brug for deres terrængående færdigheder.

Map
Hovedrunden (gul) er 1500 meter lang.

Juniorpigerne lægger ud

Tidsprogrammet følger det gængse med herrernes seniorklasse sidst. Første løb kl. 10 er set med danske øjne det måske mest spændende, nemlig juniorpigerne. Det var i den klasse, at det i fjor blev til dansk bronze. Tre løbere fra sidste års hold er ikke med, så den flotte præstation bliver svær at gentage, selvom det igen er et stærkt hold, der stiller til start. Anna Emilie Møller er her det bedste bud på en dansk topplacering individuelt, og Niels Kim Hjorth vurderer, at det på en god dag kan blive alt mellem en 1. og 5. plads for Anna, der i fjor blev nr. 8. Men konkurrencen er særdeles stærk i år, og sidste års top-3 er således med igen, med sidste års guldvinder, tyske Konstanze Klosterhalfen som forhåndsfavorit.

Den danske trup fløj fredag i to hold til øens hovedby Cagliari. Herfra er Chia et laguneområde en times kørsel langs kysten i vestlig retning. Egentlig er der sæsonlukket efter en lang, varm sommer, men grundet EM er hotellerne til lejligheden blevet genåbnet.

Den jyske delegation blev desværre forsinket under mellemlandingen i Rom og ankom først sent om aftenen. Tiden blev dog ikke spildt, som man kan se nedenfor. Lørdag formiddag er der planlagt prøvetræning på EM-ruten.

Følg EM live
Al info om EM Cross kan findes på European Athletics’ hjemmeside, hvor der på dagen også vil være live-streaming.


EM Cross – Chia, Sardinien 11. december 2016
10.15 Kvinder U20 - 4,15 km
Anna Emilie Møller
Louise Rode
Anna Mark Helwigh
Sophie Søefeldt
Helene Gottlieb

10:40 Mænd U20 - 6,15 km
Kristian Holm Jensen
Andreas Lindgreen
Joachim W. Rosbo
Mubaarik Ibrahim

11:10 Kvinder U23 - 6,15 km
Maria Larsen
Josephine Brysting

11:50 Mænd U23 - 8,15 km
Mikkel Dahl-Jessen
Jacob Simonsen

12:30 Kvinder - 8,15 km
(afbud fra Anna S. Hove Holm)

13:10 Mænd - 10,15 km
Abdi Hakin Ulad
Thijs Níjhuis
Peter Glans
Ole Hesselbjerg
Simon Jørn Hansen

© Copyright Dansk Atletik Forbund