Loading...

Foto: DECA Text&Bild

EM Cross

Abdi vil løbe sin chance – til benene ikke kan mere

10. december 2016 · Jeppe Weinreich

Alle 18 løbere meldes fit for fight forud for søndagens dyst. Lørdag blev ruten inspiceret i shorts og løbesko, og mens Abdi Hakin Ulad melder sig i topform, så er et af de åbne spørgsmål, hvor Anna Emilie Møller lige nu står.

CHIA – Ruten ved EM Cross står i skarp kontrast til bjergene i horisonten. Den er nemlig flad som en pandekage. Enkelte steder er der lidt mudder, men med flot solskin og 18 grader er det forsvundet i morgen.

”Det bliver nærmest som et løb på cindersbane,” slog holdleder Niels Kim Hjorth fast under lørdagens lette træning, hvor overtrækstøj var overflødigt.

Alle 18 løbere meldes fit for fight forud for søndagens mesterskab, hvor der bliver noget at leve op til. Set over en bred kam var sidste års EM nemlig det bedste nogensinde med hele syv individuelle top-20 placeringer i de forskellige klasser. Det kan blive svært at nå op på samme antal igen. For Abdi Hakin Ulads vedkommende handler det dog om top-10.

”Efter en 11. plads i fjor må top-10 være målet. Som jeg ser det, er feltet stærkere end sidste år, men jeg vil løbe min chance - til benene ikke kan mere. Og så vil jeg forsøge at løbe med overskud – hvis jeg altså kan. Jeg føler, at jeg er i bedre form end sidste år. Ruten minder lidt om den i Serbien for tre år siden, men det skal nok blive hårdt, og det er egentlig godt, for så vil der hurtigt blive skilt nogle løbere fra,” lød det fra Abdi, der mindre end 24 timer før dysten virkede veloplagt og fuld af selvtillid.

Indlagt i opgøret er en dyst mod de nordiske holdmestre fra Norge om at blive bedste nordiske land. Sverige stiller kun med to mand. Alt afhænger af dagsformen, og kan Ole Hesselbjerg, Thijs Nijhuis og Peter Glans ramme den, er det en stærk kvartet med backup af debutanten Simon Jørn Hansen.

Anna Emilie (1)
Anna Emilie under lørdagens officielle træning på EM-ruten. (DECA Text&Bild)

Anna Emilie som joker
Med sine seneste præstationer på bane ville Anna Emilie Møller normalt være en oplagt medaljekandidat i U20-klassen. Småskader har imidlertid betydet, at hun i forberedelserne har måttet ty til en del alternativ træning og må betegnes som lidt af en joker.

”De seneste to uger har jeg kunnet træne helt normalt og fik lige tre intervalpas ind, så det er meget godt. Men jeg har ikke rigtig nogen idé om, hvordan det vil forløbe, men alt kan ske i cross, og jeg håber naturligvis på det bedste,” lyder det fra Anna Emilie Møller, der blev nr. 6 i 2014 og nr. 8 sidste år.

Med på juniorholdet er tre debutanter, bl.a. 16-årige Anna Mark Helwigh. U18-europamesteren havde det svært på det snetunge underlag ved NM i Norge, men kan altså se frem til helt andre forhold. Louise Rode var bedste dansker ved NM for nylig, men holdleder Per le Fevre vurderer, at forholdene ikke er til Louise fordel. De to andre debutanter er Sophie Søefeldt og Helene H. Gottlieb. Sidstnævnte er den eneste af de fem, som ikke har forsøgt sig med forhindringsløb.

Juniorpiger
Anna Emilies fire holdkammerater: (fv) Helene Gottlieb, Anna Mark Helwigh, Louise Rode og Sophie Søefeldt. (DECA Text&Bild)

Holdbronzen blev i fjor løbet hjem efter et flot taktisk udlæg, hvor flere andre nationer lagde for stærkt ud. Det bliver svært at gentage i år, hvor hele 14 nationer stiller med hold. I fjor kunne tyskerne bryde Storbritanniens ellers totale dominans, og igen er der lagt op til et brag af en dyst. Den forsvarende mester Konstanze Klosterhalfen er udråbt som favorit, men ved lørdagens officielle pressemøde var det hendes landsmand Alina Reh – dobbelt guldvinder ved EM-U20 i Eskilstuna – som deltog.

”Ved de tyske mesterskaber er vi rivaler, men i morgen er vi holdkammerater, og jeg tror, at Konstanze vil være stærk i morgen,” lød det.

Alina Reh
Foto: DECA Text&Bild

U23 mænd
I fjor leverede Peter Glans med en 10. plads den hidtil bedste placering i mændenes U23-klasse. Mens Glans i år er rykket op, har Mikkel Dahl-Jessen til gengæld sin sidste start i denne klasse. Og med den form, som AGF-løberen har vist i efteråret, har han på forhånd skabt visse forventninger. Han får selskab af klubkammeraten Jacob Simonsen, som er fløjet fra New Mexico for at kunne deltage.

Plads til forbedringer hos de mandlige juniorer
Sidste år var mændenes U20-klasse eneste danske skuffelse. Andreas Lindgreen måtte på selve dagen melde afbud og får derfor først nu sin EM-debut. Den nordiske mester Kristian Holm Jensen - som fredag fyldte 19 - har haft en forrygende sæson, og det bør selvsagt blive til en noget bedre placering end de nr. 78 fra Hyères. Joachim W. Rosbo er med for tredje år i træk, mens debutanten Mubaarik Ibrahim fra Odense Atletik som fjerdemand fuldender holdet.

Debut og fødselsdag
U23-kvinderne løber samme distance som juniordrengene (6.15 km), og her stiller dansk atletik for første gang med mere end én deltager, nemlig to. Maria Larsen er efter en skadespause vendt flot tilbage, og KIF-løberen får selskab af klubkammeraten Josephine Brysting, der på dagen for EM-debuten fejrer sin 21-års fødselsdag.

European Athletics’ hjemmeside sender live fra kl. 9.45 (første løb kl. 10.15) med engelske kommentatorer – klik HER.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund