Loading...

Anna Emilie Møller krydser målstregen som en suveræn nr. 2. (DECA Text&Bild)

EM Cross (kvinder U20)

Anna Møller sikrer dansk EM-sølv

11. december 2016 · Jeppe Weinreich

For blot tredje gang i mesterskabets historie blev det til dansk medalje ved EM Cross, da Anna Emilie Møller krydsede stregen som en sikker nr. 2 i kvindernes U20-klasse.

CHIA – På forhånd var der sået en smule usikkerhed om Anna Emilie Møllers styrke efter en mindre skadesperiode. Men det 19-årige stortalent gjorde den tvivl til skamme i et flot og imponerende sølv-løb. Fra start lagde hun sig med helt fremme, og da forhåndsfavoritten Konstanze Klosterhalfen rykkede fra, blev Anna liggende som nr. 2 med sidste års sølvvinder, briten Knowles-Jones lige efter sig.

”Hele løbet tænkte jeg meget på hende, tænkte på, om jeg brugte for mange kræfter på at trække. Jeg kunne høre hendes vejrtrækning, men den var mere heftig end min, så derfor følte jeg mere overskud og løb mit eget løb, og herefter faldt hun så fra,” fortalte Anna efter løbet.

I mål var hun hele ni sekunder foran briten, mens tyske Klosterhalfen helt fremme vandt suverænt i 12:26 min. – 17 sekunder foran Anna.

”Jeg var på forhånd virkelig bekymret for, om min form nu var der. Jeg følte mig lidt træt, men på dagen viste det sig så, at jeg alligevel var en del bedre end de andre. Det er rart at vide.”

Træner Kersti Jakobsen var selvsagt lettet og lykkelig over præstationen, der afslutter et fænomenalt år. I det nye år kommer det i starten også til at handle om cross. Der bliver ikke konkurrencer indendørs.

”Det tør vi simpelthen ikke af hensyn til skadesrisiko. Cross passer bedst ind i forberedelserne til næste sæson, og VM Cross i marts (i Uganda, red.) er bestemt en mulighed for Anna.”

Kersti

8. plads i holdkonkurrencen
Holdmæssigt blev det til en 8. plads ud af 14 nationer, hvilket bare bekræftede, hvor unik en præstation sidste års holdbronze var. Næst hurtigst i dag var Anna Mark Helwigh, der sluttede som nr. 35 efter at have været oppe at snuse til en top-20 placering i starten af løbet.

”Jeg lagde nok lidt for hårdt ud,” erkendte den 16-årige debutant fra Sparta. ”Halvvejs slapper jeg så lidt af for at samle kræfter til en afslutning.”

Anna kan dog være med i juniorklassen helt frem til 2019, hvor der som bekendt er VM Cross i Aarhus. Det kan Sophie Søefeldt også. Den anden unge debutant fra Sparta kom ind som nr. 44 - lige efter Louise Rode.

Med sølvmedaljen er medaljesættet komplet i historisk sammenhæng: Carsten Jørgensen vandt guld hos seniorerne i 1997, mens juniorpigerne som førnævnt tog bronze i 2015.


EM Cross – Chia d. 11. december 2016

Kvinder U20
1. Konstanze Klosterhalfen GER 12:26 min.
2. Anna Emilie Møller DEN 12:43
3. Harriet Knowles-Jones GBR 12:52
33. Anna Mark Helwigh DEN 13:40
43. Louise Rode DEN 13:48
44. Sophie Søefeldt DEN 13:50
DNF Helene Gottlieb DEN
(82 til start, 80 i mål)

Hold
1. Storbritannien 33 point
8. Danmark 122 point
(i alt 14 hold)

Resultatlister

© Copyright Dansk Atletik Forbund