Loading...

Andreas Trajkovski i favoritøvelsen længdespring. (foto: Arkansas Razorbacks)

USA

Lovende sæsonstart af Trajkovski

12. december 2016 · Jeppe Weinreich

Med 34,49 sek. på en indendørs 300 meter fik Andreas Trajkovski en sæsonåbning, som lover godt for ambitionerne om lange spring i det nye år.

Halvanden omgang på en indendørs bane – altså 300 meter- er en meget uofficiel distance. Så selvom Andreas Trajkovskis hurtige løb på 34,49 sekunder fredag i Arkansas ikke ender i rekordbøgerne, lover det godt for den kommende sæson. Kun to danskere var således i år hurtigere på samme distance udendørs. Men nu handler det jo om længdespring for den 23-årige Trajkovski, der fortsat har sit første internationale mesterskab som senior til gode. Bliver 2017 året, hvor det lykkes?

”Det satser jeg stærkt på, og jeg tror virkelig på det. Man plejer at sige, at det først bliver godt det andet år i Arkansas,” lyder det fra Trajkovski med henvisning til, at han netop har taget hul på sin anden sæson for Arkansas Razorbacks.


(Trajkovskis heat er ved 5:05 min.)

At Razorbacks er stærke, vidnede fredagens 300 meter løb om. Her blev Trajkovski trods den gode tid overgået af ti holdkammerater. Holdet træner i Fayetteville, og det var her, at Trajkovski i februar endelig fik forbedret sin PR fra 2012, som nu lyder på 7.87 meter. Kravet til EM-inde lyder på 7.90 meter, og de sidste tre cm håber han selvsagt at få ram på i den kommende vintersæson. I midten af januar lægger han ud med 60 og 200 meter, inden han weekenden efter har sin første længdespringskonkurrence.

Beograd er noget særligt
EM-inde finder sted i Beograd, og den gamle jugoslaviske, nu serbiske hovedstad vil være en halv hjemmebane for Andreas, der på sin fars side har rødder til Makedonien.

”Jeg har flere familiemedlemmer boende i Beograd, så det vil være noget særligt at springe dér.”

"Razorbacks' Xmas Time Trial" - Fayetteville, Arkansas d. 9. december
300 meter - samlet resutat
1. Marqueze Washington, Arkansas Razorbacks 32,63 sek.
11. Andreas Trajkovski, DK-Sparta/Arkansas Razorbacks 34,49 sek.

© Copyright Dansk Atletik Forbund