Loading...

Nyt fra DAF

Julehilsen fra formanden

21. december 2016 · Karsten Munkvad

Til foreninger, udvalg, ledere, trænere og aktive...

NÆPPE MANGE FORESTILLEDE SIG at 2016 ville kunne matche det succesrige 2015. Men det viste sig at den forløbne sæson måske var endnu bedre, og at dansk atletik er inde i en meget fremgangsrig periode, med rigtig gode perspektiver for vores idræt.

Eliten byggede videre på sidste års fremragende sæson. Masser af flotte resultater, adskillige medaljer og topplaceringer, heraf to europamesterskaber.

I et olympisk år er der altid særligt fokus på atletikken. Vi var repræsenteret med et stort hold i Rio og alle levede flot op til deres allerbedste. Sara Slotts sølvmedalje var højdepunktet. Saras store betydning som rollemodel blev herudover fortjent belønnet, da hun i december modtog Kulturministerens Idrætspris.

Skole OL
Skole OL bliver ved med at vokse. Med over 30 lokalstævner og 50.000 deltagere overgik projektet i 2016 alle forventninger. Nye foreninger kom til som arrangører, og begejstringen har været stor. Allerede nu har 39 arrangører meldt sig for 2017 – og med nye idrætter på programmet og finale i Aarhus – europæisk Kulturby 2017 – går vi endnu en spændende sæson i møde med masser af skoleelever på stadion.

Bevæg dig for livet - Løb
Bevæg dig for livet - Løb er i fulde omdrejninger. Projektet spiller en nøglerolle i DGI og DIF’s fælles vision 25 – 50 – 75. I 2025 skal 50% af Danmarks befolkning være medlemmer af en idrætsforening og 75% idrætsaktive. Det frugtbare samarbejde med DGI betyder bl.a. flere og flere GoRun gratisløb/gang der bobler op rundt omkring i landet og flere uddannelses- og foreningsudviklingstilbud der gennemføres.    

Copenhagen Half Marathon
Copenhagen Half Marathon blev atter en stor succes – i år med flot, men køligt vejr og med et race, der på et tidspunkt så ud til at give ny verdensrekord for mænd. Løbet har allerede i år 2 fået ry som et af verdens allerbedste og hurtigste halvmaratonløb. Et internationalt verdensklasseløb med deltagere fra 104 nationer og med en fantastisk stemning og opbakning i Københavns gader.

Ovenstående projekter er nogle af grundstammerne i dansk atletik. Projekter vi bygger andre aktiviteter op omkring og som vi udnytter synergierne fra. Men nye projekter er på vej. Vi vandt buddet på VM Cross 2019, og vil på samme måde som med VM Halvmaraton 2014 skabe en event, der vil være nyskabende og som vi efterfølgende kan bygge videre på.  

Sidste år vedtog årsmødet en ny organisationsstruktur, hvor vi gik fra udvalg til fire komiteer. Arbejdet i komiteerne er kommet godt i gang. Nogle komiteer har afholdt konferencer; der er afviklet brugerundersøgelser og taget en række initiativer. Der udvikles stadig på årsfestkonceptet, i år med DAF Awards lørdag aften. En stor succes der uden tvivl gentages til næste år.

Internationalt er det lykkedes at få vendt skuden. Hvor atletikken for et år siden blev trukket igennem afsløringer af udbredt dopingmisbrug og korruption, er der nu handlet. Rusland blev udelukket fra OL i Rio og er nu ekskluderet på ubestemt tid. Der er vedtaget nye og vidtrækkende love og IAAF er nu et af de førende internationale forbund ift. good governance og transparens. Med de nylige afsløringer af statsstøttet doping i Rusland venter vi kun på, at andre internationale forbund følger IAAF’s gode eksempel.

Som det fremgår, står dansk atletik ikke stille. Der udvikles, der optimeres, der arbejdes på at gøre det endnu bedre. DAF leverer på alle parametre!

Forudsætningen for ovenstående, er den daglige indsats fra alle jer ledere, trænere, aktive og ansatte. I er hver især af afgørende betydning for vores fortsatte succes og udvikling.   

En kæmpestor tak til jer alle Julesmiley  

Med håbet om fortsat glæde, udvikling og fremgang i 2017, ønskes I

Glædelig Jul og Godt Nytår

Karsten Munkvad

Formand, Dansk Atletik Forbund


Fra året, der gik:
6 fotos

© Copyright Dansk Atletik Forbund