Loading...

Abdi ved EM Cross for to uger siden. Millington til højre er med på det britiske hold d. 7. januar. (DECA Text&Bild)

Great Edinburgh XCountry

Abdi skal løbe for Europa

25. december 2016 · Jeppe Weinreich

Dansk atletik vil igen være repræsenteret, når et af verdens stærkeste crossløb, Great Edinburgh XCountry, skydes i gang d. 7. januar. Juleaftensdag fik Abdi Hakin Ulad nemlig besked på, at han er udtaget til Team Europe, som i Skotland skal kæmpe mod USA og Storbritannien – sidstnævnte med Mo Farah på holdet.

Abdi Hakin Ulad modtog juleaftensdag en særlig gave i form af en invitation. Den 25-årige Hvidovre-løber skal d. 7. januar repræsentere Team Europe ved Great Edinburgh XCountry. Udtagelsen sker på baggrund af den flotte 12. plads ved EM Cross for nylig. Det gav ham i første omgang en plads øverst på reservelisten, men grundet et afbud er han nu rykket ind i startfeltet. Dermed kan Abdi se frem til at dyste mod superstjernen Mo Farah, der som bekendt også har somaliske rødder.

Europa, USA og Storbritannien stiller med hver seks løbere. Herrernes distance er på 8 km, og i modsætning til EM på Sardinien lever den kuperede rute i Holyrood Park - som i 2008 dannede ramme om VM Cross - op til betegnelsen ”cross”.

En juniorklasse indgår ligeledes i landskampen, og her ville Anna Emilie Møller være selvskrevet til en plads i startfeltet. Imidlertid er Anna – der de seneste to år er kommet ind som nr. 3 - efter nytår ikke længere junior.

Abdi blev også udtaget i fjor, men dengang meldte han afbud for at koncentrere sig om forberedelserne til OL. I 2013 deltog han ligeledes, men var her så uheldig at pådrage sig en skade undervejs.

BBC One transmitterer direkte fra løbet – læs mere HER.


Dansk deltagelse de seneste år:
2016
Senior/Anna Holm Baumeister nr. 8  
U20/Anna Emilie Møller nr. 3
2015
Senior/Sara Sig Møller nr. 10 – Simone Glad nr. 15
U20/Anna Emilie Møller nr. 3
2014
U20/Maria Larsen nr. 13
2013
Senior/Abdi Hakin Ulad udgik
U20/Mikkel Dahl-Jessen nr. 15

© Copyright Dansk Atletik Forbund