Loading...

Indendørs stævne

Kojo vinder nytårsduel

01. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Ved ”Sidste Chancen” i Aarhus klemte tre løbere sig under de 7 sekunder på 60 meter, mens Louise Østergård hos kvinderne viste storform med 7,69 sek. Dagens bedste resultat stod kuglestøderen Marcus Thomsen dog for.

Med det usædvanligt høje niveau i dansk sprint den forgangne sommer, er der visse forventninger til den kommende vinter. 60 meteren ved årets sidste stævne i Aarhus indikerede da også, at der er noget at se frem til. Her gav Kojo Musah (Vejle IF) og Simon Hansen (1900) hinanden en flot dyst med førstnævnte som vinder i 6,91 mod 6,93 sek. Trods det tidlige tidspunkt af sæsonen var der tale om PR-forbedringer på hhv. 0,08 og 0,05 sek. Frederik Peschardt (1900) var på 3. pladsen med 6,98 sek. ganske tæt på sin PR (6,96).

Som den eneste af de tre løb Simon efterfølgende en 50 meter. Her blev han noteret for 5,99 sek., hvilket er ny årgangsrekord (DUR18) samt en tangering af U20-rekorden. Altså en lovende sæsondebut for Simon Hansen, hvis store sæsonmål er sommerens U20-EM i Toscana. Herefter går turen i september til University of Maryland i Washington DC, hvor det store talent har fået fuldt scholarship for de næste fire år.

Louise Østergård imponerer med 7,69 sek.
Hos kvinderne viste Louise Østergård (Randers Freja), at hun ligeledes går en stor sæson i møde. Efter at have tangeret sin PR med 7,72 sek., klemte hun sig i et efterfølgende revancheheat ned på fine 7,69 sek. En tid, som kun to andre kvinder har gjort bedre i det forgangne år. I mellem de to løb satte Louise også PR på 50 meter med 6,68 sek. - 0,06s fra den danske U23-rekord.

Langt stød af Thomsen
Dagens bedste resultat blev opnået i stævnets første øvelse, kuglestød, hvor Marcus Thomsen (1900) satte PR med 18.29 meter (7,26 kg). Det skete i en serie med hele fire stød over 18 meter. Efter at have haft bopæl i Aarhus i flere år, flytter det norske stortalent til sommer hjem til Norge.

De største aarhusianske profiler deltog ikke ved stævnet, da de p.t. befinder sig på træningslejr i Florida.

I Ballerup og Aalborg var der ligeledes to nytårstævner - se nedenfor.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund