Loading...

Benjamin Lobo Vedel vinder 200 meteren ved sidste års stævne i Växjö. (DECA Text&Bild)

Weekend - optakt

Benjamin på banen igen

18. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Indendørssæsonen er godt i gang. Lørdag skal Benjamin Lobo Vedel i Växjö forsøge at følge op på sidste weekends hurtige 400 meter, mens Andreas Bube i Göteborg løber årets første 800 meter.

Oven på den formidable sæsonstart i Skive sidste lørdag vil der igen være fokus på Benjamin Lobo Vedel. Lørdag gør den 19-årige Aalborg-sprinter ved Quality Hotel Games i Växjö nemlig sæsonens anden 400-meter-start.

Banerne i Telekonsult Arena er velkendt hurtige. Det var her, at rekordholder Nick Ekelund-Arenander i 2013 som den første dansker klemte sig under de 47,00 sek., ligesom at Sara Slott Petersen ved sidste års landskamp samme sted sænkede kvindernes rekord til de gældende 52,59 sek. Om en ny stærk tid er i vente, vil vise sig lørdag aften. Formen er til det, fortæller Benjamin, der også er tilmeldt søndagens 200 meter.

"Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente i Skive, men min træning de seneste måneder har været bedre end nogensinde før. Det er fedt at løbe stærkt så tidligt på sæsonen. Jeg føler virkelig, at der er plads til forbedringer."

Førnævnte Nick Ekelund-Arenander stiller også til start i Växjö. Efter et år i England er han nu vendt tilbage til sin oprindelige træner Christian Trajkovski, og løbet vil give et fingerpeg om, hvor han rent formmæssigt står lige nu.

21-22/1 Quality Hotel Games - Växjö
Andre danske profiler til start:
- Benjamin Gabrielsen & Morten Jensen (Sparta) - længdespring
- Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) - 400 meter
- Caroline Bonde Holm (Sparta) - stangspring
stævnets hjemmeside findes startlister samt link til live-streaming fra begge dage.

Andre steder
21/1 Scandinavian Milers Club - Göteborg
I Friidrottens Hus finder man såmænd OL-semifinalisten Andreas Bube (Bagsværd AC) på startlisten til 800 meter, mens kvindernes heat har et kraftigt dansk islæt med bl.a. Line K. Schulz (AAM) og Mia Helene Mørck (Bagsværd AC) til start. - startliste

USA
En anden 800 meter-løber, Kristian Uldbjerg Hansen (AAM), får fredag debut for sit universitetshold i New Mexico. Det sker på hjemmebanen i Albuquerque - på den sjældent løbede 600 meter-distance. Andreas Trajkovski (Sparta) åbner samme dag - en uge senere end oprindeligt planlagt - sin sæson med en 60 meter ved Vanderbilt Inv. i Nashville. Først næste weekend - på hjemmebanen i Arkansas - springer han længde. Jakob Dybdal Abrahamsen (1900) venter til næste lørdag, hvor der venter ham en 3000 meter i West Virginia (på en 300 meter rundbane).

© Copyright Dansk Atletik Forbund