Loading...

Skole OL

Rekordmange Skole OL-atletik lokalstævner i år

20. januar 2017 · Henriette Leth Nielsen

Populært Skole OL: I april og maj afholder landets atletikklubber i år ikke færre end ialt 38 Skole OL lokalstævner rundt i hele landet - og i Silkeborg er der allerede udsolgt.

Skole OL er om muligt endnu mere populært end sidste år.

Udsolgt til Skole OL-atletik lokalstævnet i Silkeborg
I Silkeborg er der bemærkelsværdigt tidligt allerede midt i januar lukket for tilmelding til det lokale Skole OL-atletikstævne, hvor mere end 550 børn skal dyste i løb, spring og kast 17. maj på Silkeborg Atletikstadion.

"Vi var nødt til at lukke for tilmeldingerne, da vi passerede 500. Og selvom vi selvfølgelig  er glade for den store interesse, er vi da også kede af at måtte skuffe så mange. Men vi har desværre ikke mulighed for at arrangere to dages Skole OL i år. Årsagen til at Skole OL er så populært i år er nok, at mange skoler var for sent ude sidste år og blev skuffede over ikke at komme med - og derfor sad klar ved tasterne, da vi åbnede for tilmelding i år," fortæller Pia Ostenfeldt fra Silkeborg Atletik Klub, SAK77.

Lærere i Silkeborg der endnu ikke har tilmeldt sig Skole OL-atletik lokalstævnet opfordres til i stedet at deltage i Skole OL i egne idrætstimer - læs mere HER.

Skole OL synliggør atletik i lokalmiljøet
I alt arrangeres der i år et rekordstort antal atletikstævner for landets 4. 7. klasser.

Konkret afvikles 38 Skole OL lokalstævnerne i april og maj rundt i hele Danmark, hvilket er syv stævner mere end i 2016. Se oversigt over lokale Skole OL-atletikstævner HER.

Katrine Med DAF TroejeSkole OL-projektleder, Katrine Gribel Vorum (bill.), er yderst tilfreds med den massive og stigende interesse for landets største atletikstævne for børn - og tilføjer, at Skole OL udover udvidelse i antallet af lokale atletikstævner fra i år også har udvidet på andre områder, idet fire nye sportsgrene er kommet med: Roning, svømning, bueskydning og esport.

"Ialt har Skole OL i år derfor 60 stævner, idet både roning og bueskydning også arrangerer lokale stævner. Alt ialt betyder det, at der er endnu flere børn, der får en stævneoplevelse i foråret 2017. Og det har dels en positiv, afsmittende effekt for idrætstimerne dels er det med til at positionere klubberne og synliggøre atletikklubberne i nærmiljøet," fortæller Katrine Gribel Vorum - og fortsætter:

"En anden vigtig konsekvens af de mange stævner er, at al den positive feedback, vi modtager fra de skoler, der har deltaget i lokalstævnerne, generelt genererer en masse positivt omkring atletik i Danmark."

38 atletikklubber arrangerer lokalstævner i april og maj - finale i Aarhus 13. -17. juni
Skole OL er OL i børnehøjde med fokus på samarbejde, sjov og sport for landets 4.-7. klasser. I foråret 2017 afholder landets atletikklubber en lang række Skole OL-atletik Lokalstævner i hele landet, hvor eleverne kvalificerer sig til det store finalestævne i Ceres Park og Arena i Aarhus 13.-17. juni 2017. Til finalen, som arrangeres af Aarhus 1900, vil der være mere end 8.000 deltagere fordelt på de fire dage (en dag pr. klassetrin).

Skole OL afholdes af Danmarks idrætsforbund (DIF) i samarbejde med Dansk Atletik Forbund samt forbundene bag de fire nye sportsgrene, der fra i år er kommet med i Skole OL: Svømning, Bueskydning, Roning og eSport. De nye sportsgrene arrangerer ligeledes forskellige former for indledende runder i løbet af foråret i udvalgte byer rundt i landet. 

Læs mere om Skole OL på skoleol.dk

20160607 Skole Ol 1059

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund