Loading...

Abdi deltog første gang ved DM Kort Cross i 2011, hvor han blev nr. 11. Året efter vandt han titlen på den lange distance i Aarhus, men måtte dagen efter på den korte distance se sig spurtbesejret af Jakob Hannibal (foto). Siden dengang har enten skader eller en uheldig termin afholdt Abdi fra at deltage. Men nu skal det være. Til højre Abdis træner, Leo Madsen. (arkivfoto: Michael Hyllested)

DM Kort Cross - optakt

Abdi jagter manglende medalje

20. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Han er løbet med Kongepokalen ved DM Lang Cross fire gange, men titlen på den korte distance har Abdi Hakin Ulad fortsat til gode. Søndag d. 29. januar jagter han i Herlufsholm den manglende medalje i samlingen.

Med en 12. og en 11. plads ved de to seneste udgaver af EM Cross har Abdi Hakin Ulad understreget, at han er Danmarks stærkeste crossløber. Fire gange har han desuden fået sit navn indgraveret i Kongepokalen, som gives til vinderen af DM Cross på den lange distance. På den korte distance har han dog endnu sin første titel til gode. Bliver det i Herlufsholm d. 29. januar, at Hvidovre-løberen føjer den manglende medalje til samlingen, som allerede rummer 14 DM-titler?

Det bliver bestemt ikke så let, som nogen måske kunne tro. Med en distance på kun 4 km må OL-deltageren på maraton være beredt på kamp til stregen.

"Jeg glæder mig til dysten. Nu har jeg jo ikke været med siden 2012, så det bliver sjovt at prøve det i år. Men det er en kort distance, så der er flere om buddet," lyder det fra Abdi Hakin Ulad, der også bruger løbet som en vigtig forbederelse hen mod en halvmaraton i Holland i slutningen af marts.

"Selvfølgelig går jeg efter titlen, men Kongepokalen i marts (Fredericia 4/3, red.) er stadig vigtigere for mig. At løbe kort cross handler også om at prøve at få noget fart i benene. Det er det, som jeg har brug for fremadrettet."

"Jeg bor 10 minutters kørsel fra Herlufsholm, så jeg var ude at træne på DM-ruten sidste weekend. Den er flad som en pandekage, men det skal nok blive hårdt alligevel. Det er en publikumvenlig rute, og det bliver super spændende. Det er bare om at komme af sted lige fra start. Min taktik? Det må være at komme først over stregen.." siger Abdi med et smil.

Udfordrerne
Peter Glans (Odense Atletik), der i fjor i Aarhus vandt titlen i Abdis fravær og faktisk også besejrede ham ved 1. runde af Cross Nationals så sent som i oktober, virker på forhånd som den stærkeste konkurrent. To andre bud kunne være Thijs Nijhuis (Viborg AM) - der vandt titlen i 2014 - og Mikkel Dahl-Jessen (AGF). De to medicinstuderende løbere er p.t. sammen på højdetræningslejr i Sydafrika og vender først hjem tre dage før dysten. Grundet lidt problemer med knæet er der dog sået tvivl om Thijs' start.

peter glans
Peter Glans satte i Aarhus i 2016 alle konkurrenter til vægs. (Lone Dybdal)

Trods en mindre god indsats ved EM Cross tidligere på sæsonen har Dahl-Jessen vist, at han på den rette dag kan bide skeer med de store. Og den 22-årige AGF-løber med en fortid i Silkeborg AK77 er klar til at tage udfordringen op.

"Jamen, jeg glæder mig! Også til at se, om højdetræningen har haft en effekt. Det er første gang jeg træner i højden," fortæller Mikkel fra lejren i Dullstroom.

En anden mulig udfordrer, OL-løberen Ole Hesselbjerg (Sparta), er også i Sydafrika, men meldingen er, at han ikke stiller op. Al fokus er på udendørssæsonen, men efter planen vil han teste formen med et par indendørs 3000 meter-løb.

Under alle omstændigheder er der lagt op til en virkelig interssant dyst på de to omgange á 2 km ved Herlufsholm Idrætscenter.

Hos kvinderne har Simone Glad (AGF) vundet tre af de seneste fem gange. Trods det, må Anna Emilie Møller (Blovstrød) - der efter årsskiftet er rykket ud af juniorklassen - betegnes som klar favorit.

DM Kort Cross - Herlufsholm d. 29. januar 2017 (Cross Nationals 3. runde)
I forbindelse med DM afvikles der en åben klasse for motionsløbere. Tilmeldingsfristen er den 23. januar - mere info

 

De seneste vindere af DM Kort Cross
Aarhus 2016 Peter Glans (OA/OGF) / Simone Glad (AGF)
Kalundborg 2015 Mads Tærsbøl (Sparta) / Sara Sig Møller (Sparta)
Odense 2014 Thijs Nijhuis (Viborg AM) / Maja Alm (AGF)
Herning 2013 Morten Munkholm (1900) / Simone Glad (OA/OGF)
Aarhus 2012 Jakob Hannibal (Sparta) / Simone Glad (OA/OGF)

Abdis foreløbig 14 DM-titler
Bane:
5000 meter (2015)
10000 meter (2012, 2013, 2014, 2015, 2016)

Landevej
10 km (2012, 2015, 2016)
Halvmaraton (2015)

Cross
Lang distance (2012, 2013, 2015, 2016)

© Copyright Dansk Atletik Forbund