Loading...

(arkivfoto: DECA Text&Bild)

Internationalt

Janick tilbage på toppen: EM-klar efter sejr i Köln

25. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Med et vinderspring på 2.26 meter onsdag i Köln understregede Janick Klausen, at han er i sit livs form. Efter seks års pause fra store mesterskaber kan han nu se frem mod EM-inde i Beograd i marts.

Janick Klausen flyver igen. Det usædvanlige højdespringstalent åbnede onsdag sæsonen i Köln med et vinderspring på 2.26 meter. Ikke siden EM-inde i 2011, hvor han tangerede den danske rekord med 2.27 meter, har han sprunget så højt. Dermed kan han efter seks års pause fra store mesterskaber se frem mod EM-inde i Beograd i (3.-5. marts). Kvalifikationskravet lød her på 2.25 meter.

"Jeg vidste, at jeg var i rigtig god form, men følte mig egentlig ikke så frisk på dagen. Når det hele passer, så kommer det til at blive højere. Når jeg kunne springe 2.27 meter som 17-årig, så ved jeg, at der er plads til meget mere. Jeg skal bare træne og konkurrere kontinuerligt fra nu af," lød det fra en selvsagt glad Janick Klausen efter sejren. 

Den 23-årige atlet fra Aarhus 1900 klarede åbningshøjderne 2.12 og 2.20 meter i første forsøg. Herefter måtte han bruge to forsøg på at komme over de 2.26 meter. Efterfølgende havde han et par gode forsøg på 2.30 meter.

Dermed satte han flere stærke konkurrenter til vægs, bl.a. tyske Eike Onnen og briten Chris Baker, der ved EM sidste sommer delte bronzemedaljen. 

Det flotte resultat kommer som en stor forløsning for Klausen, der siden 2011 har gennemgået flere operationer i fødderne og i en periode var tæt på at stoppe. 

"Operationerne hjalp, men det har krævet meget arbejde fra min egen side at komme tilbage. Jeg får ikke samme skade igen. Nu ved jeg, hvad jeg skal sørge for i træningen," fortæller Janick, der trænes af Lars Nielsen.

Efter planen springer han næste gang ved "Spring Til Musik" i Marselisborg Hallen d. 5. februar. 

Kölner Hochsprung-Meeting mit Musik 25. januar 2017
1. Janick Klausen, DEN 2.26 meter
2. Allan Smith, GBR 2.23 meter
3. Mateusz Przybulko GER 2.23 meter
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund