Loading...

Piotr Haczek - her fanget ved Store DM i Aarhus 2016. (Lone Dybdal)

Navne

40 år i dag: Piotr Haczek

26. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Dansk atletiks sportschef har stået i spidsen for eliten i to særdeles succesfulde år. I dag runder den tidligere topsprinter fra Polen de 40 år.

Som aktiv sprinter hentede han medaljer og titler ved de store mesterskaber som del af Polens stærke 4x400 meter landshold. Allerede som 26-årig stillede han pigskoene på hylden, og siden har den store erfaring kommet ham til gode som landstræner og sportschef i Polen, Skotland og nu altså Danmark. I dag fylder Piotr Haczek 40 år og kan se tilbage på to særdeles succesfulde år som sportschef i DAF. Men det gør han næppe, ser tilbage, for en ny spændende sæson står for døren, og intet indikerer, at den ikke skulle blive mindst lige så god som de to foregående.

Piotr Haczek var landstræner i sprint for det skotske forbund, da han blev hentet til Danmark. Helt ukendt var han ikke herhjemme, idet han allerede på et tidligt tidspunkt havde fungeret som træner i Aalborg AM.

Efter at være stoppet som aktiv tog han en af de velrenommerede sportsuddannelser i Polen - fra universitetet i Wroclaw. Med den baggrund var han bl.a. ved OL i London 2012 sportschef for Polens atletikhold.

Hans bedste tid på 400 meteren 45,43 sek. - en anelse hurtigere end den danske rekord - opnåede han ved OL i 2000, hvor han nåede semifinalen (og blev nr. 6 i finalen på 4x400 meter). Hans største merit er dog guldmedaljen på 4x400 meter fra VM 1999. Her løb han den sidste tur for Polen, og selvom USA's verdensrekordholder Michael Johnson krydsede målstregen et pænt stykke foran ham, blev Polen efter VM tilkendt guldet, idet en løber fra det amerikanske hold røg i doping-fælden. Ved VM-inde i Lissabon 2001 kunne Polen vinde guld igen, og denne gang var de første hold over målstregen.

Privat bor Piotr - eller Piotrek, som den uformelle tiltale lyder - i København med sin polske kone, der pendler til parrets tidligere hjemby, Edinburgh. Sammen har de en søn på tre.

© Copyright Dansk Atletik Forbund