Loading...

Pallasspelen - 1. dag

Mathilde U. Kramer lyner på 60 meteren: 7,54 sek.

28. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Med tiden 7,54 sek. præsterede Mathilde U. Kramer lørdag i Malmö den hurtigste 60 meter af en dansk kvinde i godt 15 år. Førstedagens ubetingede højdepunkt.

Den danske mester Mathilde U. Kramer viste lørdag i Malmö, at hun er i sit livs form og hurtigere end nogensinde før. Med tiden 7,54 s. i det indledende heat skar hun således 0,04 sek. af den personlige rekord og præsterede samtidig den hurtigste tid af en dansk kvinde siden 2001. Træner Poul Beck er den samme som altid, men klubben FIF er ny for dem begge. Klubrekorden røg dog ikke. Den har siden starten af 80'erne tilhørt Dorthe A. Rasmussen med 7,45 sek. - 0,05 sek. langsommere end Lene Demsitz' danske rekord på 7,40 sek.

I finalen måtte Kramer se sig knebent slået af en svensker, men med 7,58 sek. tangerede hun sin gamle PR og viste altså, at niveauet er hævet. I finalen kunne Martha Traoré (Sparta) med 7,67 sek. på glædelig vis slette sin tre år gamle PR. Søndag er hun med i længdespring, hvor drømmen denne vinter er at klare EM-kravet på 6.50 meter.

Afbud fra Hari
Mændenes 60 meter var imødeset, men der indløb afbud fra såvel Kristoffer Hari (HVAM) og Morten D. Madsen (Sparta).

I U20-klassen stod Simon Hansen (1900) for dagens hurtigste danske tid med 6,93 sek. i det indledende heat. I finalen kom han godt fra start, men måtte kort før mål bremse op med en baglårsskade. Dermed kunne Peter Andersson (Greve) lige akkurat gå forbi og vinde i flot ny PR 7,01 sek. Den ærgerlige skade kan i værste fald betyde, at Simons vintersæson allerede er forbi.

I U18-klassen blev et andet stort talent, Tobias G. Larsen (Sparta), nr. 2 i personlig rekord 7,06 sek.

Peder P. Nielsen på vej tilbage
Én, som endelig er på vej tilbage efter skader og operation, er trespringer Peder P. Nielsen (Sparta). I dag vandt han med 15.62 meter i sin blot anden start siden DM-inde for to år siden. Med lidt flere konkurrencer i benene kunne der meget vel være forbedringer på vej, måske allerede om otte dage ved "Spring Med Musik" i Aarhus.

Også på 400 meteren var der dansk sejr. Hos kvinderne var Anne Sofie Kirkegaard (Sparta) suveræn med 55,45 sek. - 0,09s fra årsbedste - efter en stærk, måske for stærk første omgang. Nicolai Hartling (Sparta) - der vendte hjem fra Sydafrika sidste søndag - tog sejren hos herrerne med 49,23 sek. - præcis ét sekund fra PR.

Pallasspelen 1. dag - Malmö d. 28. januar 2017
Resultatliste (søndagens resultater kommer løbende på samme link)

© Copyright Dansk Atletik Forbund