Loading...

Stina Troest sætter tempoet. KIF's Ida Fillingsen fulgte trop i håb om at klare det norske EM-krav, men det hårde udlæg kostede hende dyrt på de sidste 300 meter. (Tom Jensen)

Pallasspelen 2. dag

EM-kandidater viser gode formtegn

29. januar 2017 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen løb søndag i Malmö den ventede sejr hjem på 200 meter - bare 0,2 sek. fra hendes egen danske rekord. Andreas Martinsen og Stina Troest ligner også deltagere ved det kommende EM-inde, selv om de ikke fik has på kvalifikationskravet i første hug.

Sara Slott Petersen var søndag efter mange års pause tilbage ved Pallasspelen i Malmö. Og den danske OL-sølvvinder skuffede ikke. Med sejr på 200 meteren i 24,07 sek. viste hun, at hurtigheden er der trods det relativt tidlige tidspunkt af sæsonen. Hendes vindertid er blot 0,2 sek. fra den danske rekord, hun satte ved DM-inde sidste år. I dagens A-finale blev hun dog fulgt godt til dørs af træningsmakkeren Mette Graversgaard, som med 24,19 sek. løb sin næstbedste inde-tid nogensinde.


(Tak til Tom Jensen for optagelsen)

Den formstærke Graversgaard havde dog primært fokus på 60 meter hæk tidligere på dagen. Den over 30 år gamle danske rekord på 8,42 sek. synes nemlig at være moden til at blive slået. Det skete dog ikke i dag, hvor 1900-atleten først løb 8,56 og siden 8,49 sek. i finalen. Løbene viste imidlertid, at hun ikke er den eneste, som bejler til at slå rekorden. Således var Mathilde Heltbech i begge løb blot 0,02 sek. fra hende. Den jævnaldrende Helsingør-atlet kunne dermed notere sig for en ny flot PR på 8,51 sek.

Martinsen åbner stærkt
På mændenes hæk var det et åbent spørgsmål, hvor Andreas Martinsen (1900) står lige nu. Den danske rekordholder sendte imidlertid et formsignal, som ikke var til at misforstå med 7,85 og 7,86 sek. og to sikre sejre. Så stærkt har han aldrig løbet i januar måned, og nu mangler der blot 0,03 sek. i at indfri EM-kravet.

"Jeg har døjet med lidt baglårsproblemer. Det har sådan kørt op og ned, men nu går det den rigtige vej. Det tegner godt med henblik på næste lørdag, hvor jeg løber i Frankrig. Om jeg klarer EM-kravet dér? Skal vi ikke bare sige, at jeg gør det! -" replicerer Martinsen, der var med ved EM-inde i både 2011 og 2015. Ved sidstnævnte lejlighed satte han endda dansk rekord. En rekord, han senere har forbedret til de nuværende 7,69 sek.

Troest slår sin egen stævnerekord
En anden oplagt EM-deltager er Stina Troest (Amager AC). Som det har været tilfældet de seneste år, sadler hækkeløberen om vinteren om til mellemdistancen. Søndag kunne hun med 2:04,28 min. i et sololøb forbedre sin egen stævnerekord på 800 meter.

"Det er Stinas bedste åbning. Vi er ovenud tilfredse. Specielt den sidste 200 meter var god. Det er den, vi har arbejdet med," lyder det fra Jørgen Troest, som dog ærgrer sig over, at den kommende nordiske landskamp i Finland (11/2) afvikles på en over-size bane - følgelig uden mulighed for at kappe de sidste 0,53 sek. af i forhold til EM-kravet.


"Problemet er, at indendørssæsonen er så kort uden mange kvalifikationsmuligheder," lyder det fra Troest, der sammen med datterens manager nu leder med lys og lygte efter det rigtige stævne med et tilstrækkelig stærkt felt.

Flere danske løbere nød godt af det høje tempo, som Stina Troest satte. Mia Helene Mørck (Bagsværd AC) kunne på 3. pladsen sætte inde-PR med 2:09,79, mens Louise Jørgensen (KIF) med 2:10,23 min. endda var hurtigere end sin bedste tid udendørs.

Andre steder
- Trine Mulbjerg (Sparta) åbnede sæsonen med sejr i kuglestød med 16.00 meter.
- Christian Clausen (KIF) vandt mændenes 800 meter med 1:52,85 min. (inde-PR).
- Benjamin Gabrielsen og Morten Jensen (Sparta) tog 2. og 3. pladsen i længdespring med hhv. 7.34 og 7.25 meter (Masters-DR 35+).
- Kuglestøder Kristoffer Thomsen (1900) præsterede på 3. pladsen med 16.95 meter sit næstbedste nogensinde.
- I B-finalen på 200 meter fulgte Mathilde U. Kramer (FIF) op på lørdagens flotte 60 meter med sejr i PR 24,81 sek. Den tidligere fodboldspiller Ida Karstoft (Sparta) imponerede på ny med 25,22 sek. og en samlet 5. plads fra en useedet position. Meget vel den hurtigste debuttid på distancen nogensinde.

Pallasspelen - Malmö 28.-29. januar 2017
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund