Loading...

Jonas Kløjgård - her ved den nordiske juniorlandskamp i Espoo 2015. (DECA Text&Bild)

Indland - Aarhus & Skive

Spring-eliten sætter hinanden stævne i Aarhus

02. februar 2017 · Jeppe Weinreich

Stort set hele den danske spring-elite dukker op i Aarhus på søndag, hvor der er "Spring til musik" i Marselisborg Hallen. Mest imødeset var Janick Klausens start, men højdespringeren har desværre meldt afbud for at koncentrere sig om landskampen i Finland seks dage senere. Til gengæld melder hans klubkammerat Jonas Kløjgård sig klar igen efter en hælskade. Lørdag afholder Skive det sidste stævne inden DM-inde, og her er der flot deltagelse - især på 200 meteren.

Med undtagelse af stangspringerne dukker stort set hele den danske spring-elite op i Marselisborg Hallen søndag. "Spring til musik" hedder stævnet, og det er ensbetydende med høj musik efter springernes personlige valg. Samme koncept havde det stævne i Köln, hvor Janick Klausen i sidste uge vandt med 2.26 meter. Netop 1900-højdespringeren skulle have været hovednavnet, men en øm hæl har imidlertid tvunget ham til at melde afbud. En hæl, som han i Köln i det tredje forsøg på 2.30 meter slog uheldigt.

"Min hæl er ikke klar endnu, så jeg venter til næste weekend. Landskampen er bestemt ikke i fare," beroliger Janick. "Jeg fik den skannet onsdag, og der er blot tale om en lille blodansamling på ydersiden af den. Det er ikke noget alvorligt. Hælen er stadig lidt øm, men det bliver bedre for hver dag."

Kløjgård melder sig klar
Mens Klausen altså - trods afbuddet - synes at være ovre en lang skadesperiode, har det desværre været højdespringskollegaen Jonas Kløjgårds "tur" til at opleve modgang. Efter det sensationelle U20-europamesterskab i sommeren 2015 var han i stort set hele 2016 sat ud af spillet. Fra sensommeren og frem fik han omsider trænet godt og kontinuerligt, men på den første dag af træningslejren i Florida lige før nytår var det pludselig hælen, den var galt med. Den gode nyhed er, at problemerne med hælen er gået i sig selv igen, og at Jonas er klar til søndag. Nogle rigtigt høje spring skal man dog nok ikke sætte næsen op efter.

"Onsdag havde jeg mit første teknikpas i næsten en måned, så det handler bare om at komme i gang igen, det har jeg ventet længe på. Jeg er i rigtig god form, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal komme til at springe højt igen, det kræver bare lidt mere tekniktræning. Hvis jeg kan holde mig skadesfri fra nu af, skal det nok blive en god sæson, selvom det ikke har været den bedste optakt," fortæller Jonas Kløjgård, der endnu ikke fyldt 21 har tiden for sig.

DM-generalprøve
Trespringsfelterne ligner en DM-generalprøve. Hos mændene er favoritten Peder P. Nielsen (Sparta) - der sidste weekend fik et lovende comeback med 15.62 meter - tilbage på sin gamle hjemmebane. Den danske mester indendørs, færingen Torur Mortensen (1900), har taget turen til Aarhus, hvor også bronzevinderen fra sommerens DM, Dennis Mägi (1900), er med.

Trespring
De tre medaljevindere i trespring fra DM i sommer mødes igen på søndag. (Lone Dybdal) 

Hos kvinderne springer den danske mester Janne Nielsen (1900) for første gang i år, mens længdespringsfeltet ligeledes er fint besat med de to Sparta-atleter Martha Traoré og Benjamin Gabrielsen som favoritter.

De tre nævnte springere fra Sparta drømmer også om EM-deltagelse, men en billet kræver store forbedringer af dem med et EM-krav sat til hhv. 16.40, 6.50 og 7.90 meter.

Over 200 deltagere til start i Skive lørdag
DM-generalprøve bliver der også tale om i Spar Nord Arena lørdag, hvor det sidste stævne inden DM-inde (18.-19/2) og DMU-inde (25.-26/2) afholdes.

"Med kun 14 dage til DM kan man jo meget vel kalde stævnet for en minigeneralprøve - på det som venter de sidste to weekender i februar. På forhånd var der indkøbt 200 startnumre, men vi må erkende at det er én for lidt," lyder det fra Annette Nørgård med henvisning til de 201 deltagere, som har tilmeldt sig.

I alt står de for 317 starter fordelt på 21 klubber, og for mange handler det om at få noteret en kvalifikationsgivende tid. Især 200 meteren er flot besat med hele 92 startende i løbet af eftermiddagen. Mest kendte navn på startlisten er Line K. Schulz (AAM), som står til både at skulle løbe 800 og 3000 meter.

"Spring til musik" - Marselisborg Hallen, Aarhus d. 5. februar 2017
12.30 Trespring - kvinder
12.35 Trespring - mænd
13.45 Højdespring - kvinder
13.50 Højdespring - mænd
15.00 Længdespring - kvinder
15.05 Længdespring - mænd
Startliste

Indestævne - Spar Nord Arena, Skive - d. 4. februar 2017
Startliste

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund