Loading...

Benjamin Lobo Vedel sejrer foran Jarrin Solomon (tv). (Lone Dybdal)

MarkOn Aarhus Nordic Challenge

Benjamin stjal showet på flot dansk aften

03. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen vandt som ventet i sikker stil, men aftenens højdepunkt var Benjamin Lobo Vedels sejr på 400 meter. De andre danske atleter leverede i den grad varen, og der var et væld af flotte resultater på en aften, hvor vinden for en gangs skyld var med sprinterne.

"Det var fedt at vinde i dag, selvom jeg gerne ville have løbet hurtigere. Men jeg synes ikke, at det var stævnets største præstation. Det var Benjamins løb."

Sådan lød det fra Sara Slott Petersen, efter at hun havde vundet Aarhus Nordic Challenge for tredje år i træk. Hendes tid 55,82 sek. på de 400 meter hæk var knap et sekund langsommere end sæsonåbningen i USA forleden, men med over et sekund ned til nærmeste konkurrent blev hun ikke presset.


Super sæsondebut af Benjamin Vedel
Presset blev til gengæld Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM), som Sara hentydede til. Det 19-årige supertalent formåede at vinde 400 meteren i en usædvanlig flot dyst, hvor den kommende student viste fightervilje, da han kæmpede sig til sejren på de sidste meter i tiden 46,37 sek. - hans klart hurtigste sæsonåbning nogensinde. Nr. 2, Jarrin Solomon, OL-sølvvinder med Trinidas stafethold, måtte se sig slået med 0,02 sek.

"Det var en god sæsonstart, men jeg var mere træt på det sidste stykke, end jeg havde regnet med. Jeg blev lidt stresset af at have de andre liggende foran mig," lød det fra Vedel, der næste lørdag i Geneve håber på at nærme sig den 46,00-grænse, som kun to danskere hidtil har været under.


Sæsonbedste af Andreas Martinsen 
Andreas Martinsen (1900) blev nr. 2 på 110 meter hæk i sæsonbedste 13,66 sek. - bare 0,11 sek. fra hans danske rekord.

"Jeg er stadig i den konkurrenceforbedredende periode, så det tegner godt. Jeg skal bare have nogle flere løb i benene," lyder det fra Martinsen, der lå og kæmpede korporligt med favoritten Khai Riley-La Borde (GBR).

"Vi kom for tæt på hinanden, og jeg blev flere gange ramt af hans albue. Men det var en god dyst," lød det fra Martinsen, der tog 2. pladsen med samme tid som briten. Lidt overraskende var det iren Ben Reynolds, som kunne vinde det tætte løb i 13,60 sek.

Martinsen (5)

Klausen fortrøstningsfuld efter 2.20m
Højdespringer Janick Klausen vandt med 2.20 meter i det, der blot var hans anden konkurrence i 2017. De 2.20 blev klaret i første forsøg, hvor han var helt fri af overliggeren. Siden fulgte tre mindre gode forsøg på 2.25 meter.

"Alt taget i betragtning er det o.k. i forhold til, at det er sæsonens første stævne. Jeg skal lige i gang. Jeg er stadig lidt hæmmet af, at jeg ikke har trænet så meget med fuldt tilløb," lød det fra Klausen, der springer igen i Lund om ti dage.

Klausen

Stadionrekord
Den britiske sprinter Kyle de Escofet satte aftenens eneste stadionrekord med 10,21 sek. på 100 meter i optimal vind +2,0 m/s. På 3. pladsen imponerede Kojo Musah (Vejle IF) med 10,53 sek. - efter allerede at have sat en stor PR med 10,58 sek. i indledende. Dermed kom han under kravet til EM-U23 (10,55s).

100m
Kojo Musah i grønt til højre for vinderen Kyle de Escofet.

"Jeg havde slet ikke regnet med at løbe så stærkt i dag. Men at få et sådant løb i dag er bare dejligt. EM har hele tiden været målet og er grunden til, at jeg har trænet 6-8 gange om ugen," fortalte den tidligere springgymnast, som kun har dyrket atletik i 2½ år.

Også hos kvinderne var Louise Østergård (Randers Freja) flyvende. To gange forbedrede hun sin PR - sidst med vindertiden 12,07 sek. i finalen. 

Længste spydkast i fire år
Arrangørklubbens kastere gjorde det ligeledes fremragende. I spydkast fik vinderen Andreas Bertelsen med 66.28 meter ram på en fem år gammel personlig rekord. Det var samtidig det længste kast herhjemme siden 2013. Det var også tilfældet hos kvinderne, hvor Marie Vestergaard i 2. omgang fik spyddet ud på PR 52.38 meter - det længste siden EM-U23 i 2013, hvor Nina Otto kastede 53.14 meter.

Med 18.08 meter blev Kristoffer Thomsen den blot sjette danske kuglestøder i historien over 18 meter. Joachim B. Olsen stødte til sammenligning 18.40 meter på samme alderstrin (21år)...

Thomsen

- 17-årige William Devantier (Sparta) kvalificerede sig til VM-U18 med flot PR 1:51,99 min. på mændenes (nationale) 800 meter, hvor han kom ind som nr. 2
- På mændenes 3000 meter blev det til svensk sejr ved David Nilsson, der med 8:04,92 min. lige akkurat slog Thijs Nijhuis (Viborg AM) med ét sekund. Bag de to var der et væld af personlige rekorder.
- Det samme var tilfældet på kvindernes 1500 meter, hvor Maria Larsen (KIF) vandt foran Sophie Søefeldt (Sparta), der med 4:27,88 min. var klart under kravet til VM-U18.
- På mændenes 100 meter løb den 16-årige fodboldspiller Mark Asp (Vejle IF) 10,90 sek. i det, der var hans første officielle stævne. Dermed indfriede han kravet til European Youth Olympic Festival.

MarkOn Aarhus Nordic Challenge - 2. juni 2017

Resultater

Alle foto: Lone Dybdal. - se flere billeder HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund