Loading...

Jonas Kløjgård klarede alle højder til og med 2.10 meter i overbevisende stil. (Lone Dybdal)

Indland - Aarhus & Skive

Kløjgård åbner sæsonen med 2.10 meter

06. februar 2017 · Jeppe Weinreich

Søndagens "Spring til musik" i Aarhus bød på flere sæsonbedste-noteringer, mens 200-meter-banen i Skive lørdag blev testet for sidste gang inden DM.

Med et overbevisende spring på 2.10 meter viste højdespringer Jonas Kløjgård (1900) ved "Spring til musik", at han er tilbage. I hele 2016 blev det kun til én eneste konkurrence for junioreuropamesteren, så det var uden den store stævnerutine, at han søndag stillede op. Alle højder til og med de 2.10 meter blev klaret aldeles overbevisende. På 2.15 meter blev det dog tydeligt, at det kræver lidt flere konkurrencer, før at teknikken og følelsen igen sidder der helt.

Stemningen i Marselisborg Hallen fejlede intet. Hvad publikum ikke havde i størrelse, rådede entusiasmen bod på. Benjamin Gabrielsen blev hjulpet ud på nyt sæsonbedste 7.50 meter, og den 21-årige længdespringer fra Sparta ligner én, der har mere i sig denne sæson.

Benjamin Gab.
Benjamin Gabrielsen. - se alle Lone Dybdals billeder HER.

Årsbedste var der i samme konkurrence til Martha Traoré (Sparta), som landede ude på 6.06 meter.

Færøsk rekord
Trespring var dagens første øvelse, og her valgte favoritten Peder P. Nielsen (Sparta) at trække sig efter to overtrådte forsøg, hvoraf det sidste var ganske godt. Ømhed i hælen gjorde, at han ikke ville tage nogen chancer med henblik på næste lørdags landskamp i Tampere. Det betød, at Torur Mortensen kunne tage sejren med 14.78 meter - ny færøsk indendørs-rekord. Bare 4 cm efter fulgte klubkammeraten Dennis Mägi, som med 14.74 meter ligeledes satte indendørs-PR.

Skive
Lørdag i Skive blev det sidste stævne inden DM om to uger afviklet. Spar Nord Arena er - indtil på lørdag, hvor den nye hal i Randers officielt bliver indviet - fortsat det eneste sted herhjemme, der tilbyder konkurrencer på den indendørs 200 meter. Det havde rigtig mange benyttet sig af. Hurtigst på herresiden var Steffen U. Knudsen (1900), der med 22,37 sek. satte ny PR, mens Mathilde Pritzel (AAM) med 25,37 sek. bare var 0,04 sek. fra den PR, hun satte tidligere på året. En anden Aalborg-pige, Nathalie Richter-Mikkelsen, var ligeledes yderst tæt (0,16s) på PR, da hun vandt 800 meteren i 2:10,89 min. foran Line K. Schulz.

Louise Østergård (R. Freja) vandt 60 meteren i 7,67 sek. - hendes næsthurtigste tid nogensinde.

Resultatlister

© Copyright Dansk Atletik Forbund