Loading...

Fra 1500-meter-starten, hvor Susanne Pallesen (nr. 2 fra højre) satte nordisk rekord i 50+ klassen. (Thomas Andersen/MastersatletikDK)

DM Masters

Atletikhal indviet på flot vis

13. februar 2017 · Jeppe Weinreich

Et væld af danske masters-rekorder - sågar to nordiske af slagsen - blev sat ved weekendens DM Masters, som blev afviklet i forlængelse af den officielle af indvielse af Randers' nye atletikhal.

"Vi har det som en atlet, der lige er kommet i mål efter et langt løb. Vi er trætte, men stolte."

Sådan lød det i Helle Sølvstens tale ved den flot besøgte åbning af Langvang Atletik- og Multihal lørdag. Med ordene sigtede formanden for Randers Freja Atletik til det lange og seje træk, som det har været at få hallen realiseret. Men nu står den der så, og selvom mange nok på forhånd havde set fotos af den, var det noget helt særligt at opleve den blive taget i brug.

"Den nye generation får unikke muligheder med denne her hal, som bliver et fundament for atletikken i Randers. Alle vil flokkes hertil," slog Sølvsten fast. Og det kan der være noget om. I sidste uge var Sara Slott Petersen således lige en tur forbi for at løbe en 300-meter-max-test, og det forlyder, at OL-sølvvinderen roste svingenes beskaffenhed.Den første halrekord
Den festlige dag blev åbnet med et opvisningsløb på 1500 meter, hvor den tidligere topløber og nu træner, lokale Morten Munkholm, trak feltet af sted. Det endte med sejr til AGF's Jens Søndergaard, der med 3:55,91 min. satte en udmærket halrekord, som dog næppe får lov at stå i mange år.

Nok får en ny generation stor fornøjelse af hallen, men i første omgang var det den ældre generation, som kunne glæde sig over de flotte rammer. Godt 125 atleter i alderen 30-82 år dystede på livet løs over weekenden, og der blev sat et væld af danske masters-rekorder undervejs.

To nordiske rekorder
En af mange fine præstationer stod Susanne Pallesen for. Født 1967 er 1900-løberen i år rykket op i 50-54 års klassen, og her kunne hun i løbet af weekenden forbedre to nordiske rekorder: Lørdag med 4:54,08 min. på 1500 meter og dagen efter på 800 meter med 2:24,31 min.

DM-inde Masters - Randers d. 11-12. februar 2017
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund