Loading...

Martinsen på vej mod rekorden. (Gunner Sørensen)

DM-inde 1. dag

Mesterskabsrekord af Martinsen

18. februar 2017 · Jeppe Weinreich

Andreas Martinsen viste lørdag igen højt niveau med mesterskabsrekord 7,78 sek. på 60 meter hæk. Højt niveau var der også på kvindernes 200 meter, hvor Sara Slott Petersen blev presset hårdt undervejs til sejren.

Hækkeløber Andreas Martinsen (1900) understregede på 1. dagen af DM-inde i Skive, at EM-formen er på plads. Uden at blive presset kunne den danske rekordholder vinde 60 meter hæk i ny mesterskabsrekord 7,78 sek. - blot 0,09 sek. fra hans egen danske rekord.

"Det er et dejligt højt bundniveau, jeg holder i år. Jeg har været meget stabil. Det er positivt at løbe så stærkt i dag uden at blive presset , og det var en god generalprøve," lyder det fra Martinsen, der om to uger komme i aktion ved EM i Beograd. - se løbet HER

"Nu skal jeg bare hjem og træne starter op til EM. Målet er stadig en finale, men jeg ved selvfølgelig godt, at alle ting skal gå op i en højere enhed for at det lykkes."

Så sent som torsdag løb han to gange under 7,80 sek. Med dagens tid har han på én uge nu præsteret fire af karrierens ni hurtigste tider.

TV2 MidtVest havde fokus på den gamle Holstebro-dreng Andreas Martinsen:


Sara Slott sejrer i flot 200-meter-finale
En anden EM-kvalificeret atlet, Sara Slott Petersen, vandt som ventet 200 meteren. Tiden 24,06 sek. er 0,19 sek. fra den danske rekord, hun satte ved sidste års DM.

"Jeg har trænet hårdt i år, så det sidste overskud mangler stadig. Men jeg håber at finde det frem de kommende to uger, hvor jeg også skal til Randers for at træne i de hævede sving. Det er især det, som jeg skal forbedre," siger Sara Slott, der søndag stiller op på EM-distancen 400 meter.


I dagens finale blev Sara presset hårdt undervejs af både Mette Graversgaard (1900) og Mathilde U. Kramer (FIF), der vandt sølv og bronze i hhv. 24,26 og PR 24,42 sek.

200

Kramer i hopla
Kvindernes 60 meter hæk var imødeset, men den fik en dramatisk optakt, da Mette Graversgaard fik overbalance i startblokken og blev diskvalificeret for tyvstart. Nu blev det så Mathilde U. Kramer (FIF), der løb med titlen foran en anden forhåndsfavorit, Mathilde Heltbech (Helsingør IF). Kramers tid blev så god som 8,45 sek., og dermed er der nu hele tre kvinder, som jagter den 31 år gamle danske rekord (8,42s).

Med tre personlige rekorder til Kramer i tre starter var hendes træner Poul Beck en tilfreds mand. Han ser dog gerne, at Kramer trods succesen i dag fortsat koncentrerer sig om sprint.

"Planen er at blive på sprint, men det er da sjovt at prøve hækken. Nok har vi trænet hækteknik, men decideret hækkeløb har vi kun øvet en enkelt gang op til DM."


MulbjergMulbjergs bedste siden maj 2015
I kvindernes kuglestød ramte en formstærk Trine Mulbjerg (Sparta) kuglen i 5. runde. Den landede ude på 16.59 meter, og det er det længste, hun har stødt siden maj 2015, hvor hun satte dansk rekord med 16.80 meter. Det danske EM-krav er 16.90 meter.

"Det var rart endelig at ramme den, men jeg ved, at der er meget mere i mig," lyder det fra Mulbjerg, der fortsat håber at klare kravet. "Nu skal vi lige finde et stævne næste weekend, evt. på onsdag i Malmø." 

Kuglestødskonkurrencen vidnede om den bedste bredde nogensinde. Trods PR med 13.47 meter blev Fawzie Otour (AAIG) eksempelvis kun nr. 5. Sjette- og sidstepladsen med 13.16 meter.

Morten Jensen tæt på titel nr. 12
Begge længdespringskonkurrencer blev afgjort i sidste omgang. Hos kvinderne - hvor der var afbud fra Martha Traoré - førte Janne Nielsen (1900) længe med 5.77 meter foran Jessie Ipsen (KIF), der havde samme notering. I sidste forsøg øgede Ipsen så til 5.78 meter. Lignende marginale sejre har hun to gange tidligere stået bag.

Hos mændene tog Morten Jensen (Sparta) føringen i allersidste forsøg med 7.30 meter (DR+35), men umiddelbart efter snuppede Benjamin Gabrielsen (Sparta) titlen med 7.44 meter. Den forsvarende mester Sebastian Pedersen (Sparta) førte indtil 5. runde, men måtte denne gang tage til takke med bronze.

Lindgreen vinder guld fra B-heatet
Mændenes 1500 meter bød også på en tæt afgørelse. Sparta-løberne Andreas Lindgreen og Ole Hesselbjerg (Sparta) havde ingen seednings-tid og løb derfor i heat 1. Her vandt Lindgreen i PR 3.51,29 min. foran Hesselbjerg. I det andet heat jagtede de andre så den tid, og det blev i den grad en kamp mod uret. Mihn Kyun Cho (Sparta) vandt i 3:51,83 min. og tog derfor sølv. Og bronzen? Den forsvarende mester Andreas Lommer (OA/OGF) kom ind som nr. 2 i 3:52,54 min. - samme tid som Hesselbjerg i heat 1. Ifølge reglementet skulle man så ned og kigge på 1/1000 sekunder, og her viste en granskning af de to målfoto, at Lommer var 0,002 sekund hurtigere!

Lindgreen
Andreas Lindgreen vinder guld fra B-heatet. - se flere af Gunner Sørensens foto HER

 

  • Hos kvinderne var Line K. Schulz (AAM) til gengæld knusende suveræn med 4:26,55 min. - den næsthurtigste vindertid i de 10 år, hvor DM-inde har været afholdt i Skive.
  • I mændenes stangspring var det igen tæt med Rasmus W. Jørgensen (Sparta) som vinder med 5.05 meter foran klubkammeraten Mikkel M. Nielsen, der klarede samme højde men med en nedrivning mere undervejs.
  • Også i kvindernes højdespring gik guld og sølv til samme resultat. Her vandt den tidligere mester Sandra B. Christensen (AAC) med 1.70 meter i en konkurrence, hvor der var indløbet afbud fra ranglistens to førende.
  • Mændenes 200 meter var uden de største profiler til start, og her kunne 18-årige Steffen U. Knudsen (1900) løbe med sejren i PR 22,32 sek.
  • De indledende heat på 800 meter bød ikke på overraskelser - på nær én. Christian Clausen (KIF) - favorit til sølv efter afbud fra Nick R. Jensen - blev i starten af løbet trådt kraftigt ned med en blødende ankel til følge. Han udgik, men efter at der blev nedlagt protest, fik han lov til at gå videre til søndagens finale, hvor der så vil være syv finalister.

 Resultater

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund