Loading...

Andreas Bube vinder Nordenkampen 2017. (DECA Text&Bild)

Udland

Bube viser EM-form i Madrid

25. februar 2017 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube var med 1:47,30 min. fredag aften blot 0,11s fra sin personlige rekord. Det rakte til en 3. plads i et stærkt besat heat. Benjamin Lobo Vedel nåede frem til stævnet i sidste øjeblik, men endte med at trække sig fra A-finalen på 400 meter.

Løb indendørs har aldrig været Andreas Bubes gebet, men noget kunne tyde på, at det er ved at ændre sig. Efter PR 1:47,19 min. i sæsonens første start, blev det fredag aften i Madrid til 1:47,30 min. og en flot 3. plads i en A-finale, som den polske europamester Adam Kszczot vandt sikkert.

Den spanske hare rundede de første 400 meter i 51,76 sek. Bube fulgte lige efter og førte løbet, inden den tidligere træningsmakker, Kszczot, gik forbi med godt 300 meter igen. Først på den sidste langside lykkedes det marokkaneren Mostafa Smaili at rykke op og snuppe 2. pladsen. Bube kunne dog tanke lidt selvtillid ved at slå den britiske indendørs-specialist, Andrew Osagie (sølv ved VM-inde i 2012 og 2014), som ligger højere placeret på årets rangliste.

"Formen er god, så jeg havde håbet på at løbe under 1:47, men jeg fik lagt lidt for hårdt ud. Nu har jeg så prøvet det," lyder det fra Bube, som ved EM løber indledende fredag formiddag

EM-inde i Beograd bliver det fjerde af slagsen for Andreas Bube. Han deltog i 2009 (400m), 2011 og 2013 og er hidtil ikke nået videre fra det indledende heat.

Udtur for Vedel
Benjamin Lobo Vedel var til gengæld weekendens uheldigste mand. Efter 24 timers rejse og blot tre timers søvn nåede han til Madrid kort før stævnestart. Fremme i hallen måtte han dog erkende, at han grundet den stressfulde optakt ikke var i stand til at løbe. Dybt ærgerligt for Benjamin, der er i sit livs form og stod til at skulle løbe i karrierens hidtil stærkeste felt. Nu kunne han så fra sidelinjen se OL-finalisten Bralon Taplin fra Granada vinde i verdens næsthurtigste tid i år 45,19 sek. 

Alt hvad der kunne gå galt for supertalentet fra Aalborg, gik galt. Grundet torsdagens voldsomme snevejr landede hans fly fra Aalborg for sent i Kastrup til at han kunne nå flyet videre. Efter en kort overnatning i Kastrup blev han ombooket til et fly med mellemlanding i Berlin fredag morgen, som følgende viste sig at være så forsinket, at han forpassede flyet videre til den spanske hovedstad. Da han endelig nåede frem til atlethotellet, var alle deltagere allerede taget ud i hallen...

EA Classic Permit - Madrid d. 24/2-2017
800 meter A-finale
1. Adam Kszczot POL 1:46,38 min.
2. Mostafa Smaili MAR 1:47,13
3. Andreas Bube DK/Bagsværd AC 1:47,30
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund