Loading...

Abdi ved DM Kort Cross. Bag ham den senere vinder Peter Glans og Mikkel Dahl-Jessen (bronze). Alle tre er med igen på lørdag. (Michael Hyllested)

DM Lang Cross/Cross Nationals

Abdi kan vinde Kongepokalen for femte gang

01. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Den historiske vandrepokal kommer lørdag til Fredericia, hvor den for 113. gang i historien skal overrækkes landets bedste crossløber. Kvinderne løber om den noget nyere Peter Bistrup Pokal, og her er årets startfelt ganske stærkt.

Abdi Hakin Ulad kan med en vis ret kalde sig Kongen af Cross. Med fire sejre ved de seneste fem udgaver af DM Lang Cross er det næsten blevet en vane for Abdi at løfte Kongepokalen i det tidlige forår. Kan han på lørdag i Fredericia igen vinde den historiske vandrepokal, bliver han den blot fjerde løber siden 1905 til at udføre kunststykket.

Flere konkurrenter vil være stærkt opsatte på at forhindre det. Ved DM Kort Cross i januar måtte Abdi nøjes med sølv efter forgæves at have forsøgt at hægte den spurtstærke Peter Glans (OA/OGF) af. Nu øges distancen fra 4 til 10 km, og dermed vokser Abdis favoritværdighed.

En anden løber, som må formodes at kunne blande sig i medaljekampen, er den rutinerede Jesper Faurschou (Herning LK), mens Andreas Lommer - der overraskede ved at slå førnævnte Glans ved DM-inde på 3000 meter - ligner en farlig outsider. Bronzevinderen fra DM Kort Cross, Mikkel Dahl-Jessen (AGF), er med igen og forventeligt opsat på at gøre en god figur, efter at han ved DM-inde måtte udgå. Tom Wade (1900) har der været stille om et stykke tid, men englænderen har meldt sin ankomst. Selvom han individuelt ikke kan tage medalje, kunne han meget vel sætte sit præg på løbet.

Der står som altid Europa Cup pladser på spil i holdkonkurrencen (3 løbere), og her ligner Odense Atletik en klar favorit.

Anna Emilie Møller
Kvindernes dyst om Peter Bistrup Pokalen tegner særdeles interessant. Anna Emilie Møller (Blovstrød) er det oplagte bud på en favorit, men Simone Glad (Sparta) - der sidste år vandt guldet foran Møller - viste ved DM Cross, at hendes formkurve er stærkt stigende. Skulle hun løbe med sejren, vil det være hendes fjerde titel for tre forskellige klubber. I lighed med Tom Wade hos mændene, vil Sylvia Kiberenge her kunne præge løbet uden mulighed for at vinde medalje individuelt. I holddysten kan hun dog gøre sig gældende for Blovstød Løverne, der ligger til at kæmpe om titlen med Sparta.

Stærke juniorer med i feltet
I modsætning til DM Kort Cross løber alle aldersklasser samlet, og det betyder, at eksempelvis Anna Mark Helwigh (Sparta) får lejlighed til at måle sig direkte med de bedste. Et glædeligt gensyn bliver der med triatleten Alberte Kjær Pedersen, som sidst var med ved DM 10 km landevej for et år siden, hvor hun vandt titlen i U20-klassen (som hun stadig hører i). Som medlem af Fredericia Triathlon Team er Alberte endda på hjemmebane.

Bronzevinderen fra Kort Cross Maria Larsen (KIF) og Louise Rode (Blovstrød) stiller ligeledes op, og dermed mangler man kun Line K. Schulz i at kunne samle de fem, der i december 2015 sensationelt vandt holdbronze ved EM Cross.

Søndag gælder det DM Cross Stafet (4x3 km), som har afløst holdkonkurrencen i forbindelse med DM Kort Cross.


Cross Nationals 4./ 5. runde - Fredericia 4.-5. marts 2017
Lørdag: Lang cross 8km (kvinder) / 10 km (mænd) (inkluderer DM)
Søndag: Hold kort cross 3 x 4 km stafet (inkluderer DM)

Lørdag afvikles der børnecross samt et motions-crossløb - se hele programmet HER


De seneste vindere af Peter Bistrup Pokalen
2016 Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM)
2015 Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
2014 Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
2013 Morten Munkholm (Aarhus 1900)
2012 Abdi Hakin Ulad (Korsør AM)
Se alle vindere HER

De seneste vindere af Peter Bistrup Pokalen
2016 Simone Glad (AGF)
2015 Sara Sig Møller (Sparta)
2014 Simone Glad (Odense Atl.)
2013 Simone Glad (Odense Atl.)
2012 Anna H. Baumeister (VIKING)
Se alle vindere HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund