Loading...

Bube besejrer de to spanske løbere, som der bliver gensyn med i søndagens finale. (DECA Text&Bild)

EM-inde - 2. dag (aften)

Utrolig succes fortsætter: Troest og Bube finaleklar

04. marts 2017 · Jeppe Weinreich

På en halv time blev antallet af danske finalepladser ved EM-inde fordoblet til fire. Først fightede Stina Troest sig ind på den frelsende 3. plads i semifinalen på 800 meter, og bagefter vandt Andreas Bube sit heat.

BEOGRAD - Seks deltagere, fire finalepladser. Det for dansk atletik uhørt gode facit ved EM-inde blev lørdag en realitet, da Andreas Bube vandt sit semifinale-heat på 800 meter efter en stærk slutspurt. Bare en halv time forinden var det den anden 800-meter-løber, Stina Troest, der med en 3. plads i kvindernes semifinale sikrede sig en finaleplads, som ikke lige lå i kortene.

Troests heat gik relativt langsomt de første 400 meter. Hun forblev på en af de bagerste pladser, inden hun langsomt arbejdede sig op i feltet. I den tætte slutspurt fik hun klemt sig ind med 0,08 sek. foran hollænderen Sanne Verstegen.

"Jeg er stadig ikke så erfaren som 800-meter-løber, og har ikke helt fornemmelsen af, at det ikke går så stærkt. Men jeg har øvet mig på at have et langsommere udlæg og så komme stærkt til sidst. Jeg blev dog lukket lidt inde, og fik undervejs et par spark af ukraineren," lød det fra Stina Troest, der kunne fremvise en blodig flænge på knæet.

Troest (2)
Stina Troest bider tænderne sammen på det sidste stykke og snupper finalepladsen fra hollænderen Verstegen (th). (DECA Text&Bild)

Trods en langsom første omgang var hun med tiden 2.02,98 min. blot 0,65 sek. fra den 17 år gamle danske rekord.

"Jeg føler, at jeg har en dansk rekord i mig. Det viser mine test til træning, men om jeg ikke slår den i år, gør det ikke så meget. Nu handler det om finalen, og der skal jeg bare forsøge at følge med de andre." - se løbet HER

800K

Bube i sin tredje EM-finale
Andreas Bube havde før dette EM aldrig haft succes indendørs. Men det er der i den grad rådet bod for. Med dagens sejr i semifinalen står han nu i sin tredje EM-finale, men den første indendørs.

Semifinalen - hvor der var indløbet afbud fra den stærke bosnier, Amel Tuka - udviklede sig til et langsomt og taktisk løb, akkurat som Bube havde ønsket sig det. Da spurten blev sat ind, viste det danske 800-meter-håb, at han havde styr på tingene.

"Da jeg ser mellemtiden for de første 200 meter, tænker jeg: Drenge, det her er helt perfekt. Nu har I foræret mig sejren! Der var ingen af dem, der kunne slå mig i en spurt. Det var lige den type løb, som jeg er rigtig god til." - se løbet HER

Bag danskeren tog to spanske løbere de andre finalepladser. I finalen venter en tredje spanier.

"Det bliver en helt anden type løb. Men nu er jeg i finalen. Så går jeg selvfølgelig efter guldet!"

- Søndagens finaler på 800 meter løbes hhv. kl. 17.25 (Troest) og 17.50 (Bube).
- Startlisterne til hele søndagens program HER.

 

800M

© Copyright Dansk Atletik Forbund