Loading...

Skole OL

Gladsaxe har netop doneret 100.000 kr. til atletikudstyr til kommunens skoler!

27. februar 2017 · Henriette Leth Nielsen

Lærerstuderende Erik Kold fra Bagsværd har fået bevilget 100.000 kr. af kommunen til skoleatletikudstyr - og har netop indrettet det nye skoleatletik-redskabsrum på Bagsværd Atletikstadion.

I Gladsaxe Kommune har elever og lærere nu de bedste forudsætninger for at dyrke atletik, idet kommunen netop har doneret 100.000 kr. til indkøb af nyt atletikudstyr til skolebrug.

Entusiatisk tovholder bag projektet
Erik Kold, der er træner og Ung-leder i Bagsværd Atletik Club samt idrætslærerstuderende, har ansporet kommunen til at købe stort ind til skolerne.

Vi mødte Erik, da han var ved at færdiggøre indretning af det nye redskabsrum, der rent fysisk står ved Bagsværd Atletikstadion.

"Kommunen har 10 kommunale skoler og et gymnasium - og alle har adgang til at bruge udstyret. Jeg har indrettet redskabsrummet, så det er nemt at finde rundt og nemt at holde orden med skilte og henvisninger på alt. Derudover har jeg placeret de tunge ting tættest på udgangen, så også indretningen indbyder til at sætte tingene på plads efter brug," fortæller Erik Kold.

Se hele interviewet med Erik Kold i videoen herunder:

Klar til Skole OL
Bagsværd Atletik Club afholder Skole OL lokalstævne 28. april, hvor det spritnye atletikudstyr for alvor kommer i brug.

"Men i dagligdagen vil udstyret dog også komme i brug - dels i skolernes almindelige idrætstimer dels på de skoler, der vælger selv at holde Skole OL," fortæller den entusiastiske lærerstuderende, der drømmer om en dag at arbejde som idrætslærer på en skole i Gladsaxe Kommune.

Katrine Gribel Vorum, der er Skole OL-projektleder i Dansk Atletik Forbund er særdeles tilfreds med det nye atletikudstyr i Gladsaxe: 

”Historien om det nye atletikudstyr i Gladsaxe er jo en solstrålehistorie, og det er bare skønt for børnene i Gladsaxe kommune, at de nu har så gode forudsætninger for at dyrke atletik i skole-regi. Det er fantastisk, at Skole OL er medvirkende til at banke dørene ind hos kommunerne på denne måde!” 

 

IMG 0587

Stort udbytte af investeringen
Gladsaxe kommunes investering i skoleatletikken kommer nemlig til at gøre en stor forskel for idrætslærerne i kommunen.

”Jeg har talt med en gymnasielærer, som fortalte mig at han hellere ville kaste spyd hjemme på gymnasiet end på stadionet, fordi der havde han spyd nok. I dag er der spyd nok til at han kan have en hel klasse i gang. Det er ikke længere materiellet der holder lærerne tilbage for at lave spændende undervisning i atletik.”

Atletik handler både om den tekniske udfoldelse i disciplinerne, men også om motorisk udforskning af kroppens kunnen.

”På DAFs trænerkurser lærer klubbernes trænere, at det er vigtigt at børnene ikke står i kø til f.eks. længdespring alt for længe. Ventetiden kan bruges på motoriske øvelser på motorikbaner ved brug af frekvenshække, sprintstiger, kegler mm. og disse baner er nu også muligt for idrætslærerne at stille op.” 

Fra tomt skur til indbydende atletikredskabsrum på få minutter
Udover et stort arbejde med beregning af konkret behov for atletikudstyr til kommunens skoler, har Erik Kold lagt et stort arbejde i at indrette selve rummet - se denne timelaps, der på få minutter viser flere dages arbejde:  

 Læs mere om Skole OL på skoleol.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund