Loading...

"Mudderbaronen" er Peter Glans kærligt blevet døbt af sine træningskammerater. I weekenden var fynboen i sit rette element, og det resulterede i tre guldmedaljer og den samlede sejr i Cross Nationals. (Lone Dybdal)

DM Cross Stafet / Cross Nationals 5. runde

Glans triumferer med tre guld og den samlede sejr

06. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Dagen efter DM Lang Cross gjaldt det DM Cross-stafet samme sted. Peter Glans var igen på toppen og bidrog til Odenses sejr med den hurtigste tid af alle. Hos kvinderne var Simone Glad den bedste, men det kunne ikke forhindre Blovstrøds solide trio i at gentage lørdagens sejr.

Mindre end et døgn efter at have kæmpet i kulde og kølig mudder var landets bedste crossløbere igen på banen i Fredericia. Søndag gjaldt det DM Cross Stafet (3x4 km), som gør det ud for den holdkonkurrence, som ikke længere er indlagt i DM Kort Cross.

Lørdag sikrede Odenses stærke herrer sig holdguldet på den lange distance - og dermed deltagelse i næste års Europa Cup. Søndag havde fynboerne ingen problemer med at gentage bedriften. Foruden Peter Glans og Andreas Lommer bestod holdet af Nikolaj Dam, som viste, at det ikke var nogen tilfældighed, at han dagen forinden også havde været klubbens tredje hurtigste. Over et minut senere fulgte AGF, mens Herning LK tog bronze.

Samlet felt

DM-løbet indgik også i Cross Nationals, og i den individuelle konkurrence viste Peter Glans sig igen som den hurtigste. Mikkel Dahl-Jessen fulgte efter, mens Aarhus 1900's Anton Harrsen overraskende tog en 3. plads. Med hold-guldet kunne Peter Glans dermed tage hjem med i alt tre guldmedaljer (individuelt og hold lørdag) foruden den samlede sejr i Cross Challenge, hvor han scorede maksimumpoint. Glans deltog ikke i 2. runde, men eftersom kun de fire bedste pointtal tæller med, blev han en suveræn vinder.

Senior-sølv til Spartas ungdomshold
Hos kvinderne triumferede Blovstrød Løverne for anden dag i træk, mens Spartas 16-17 års hold formåede at tage en fornem 2. plads. Klubbens seniorhold havde Simone Glad med, og selvom hun var hurtigst af alle - også hurtigere end Sylvia Kiberenge, der kom først i mål lørdag - måtte de tage til takke med bronze.

SoefeldtSophie Søefeldt afleverer depechen til Sif Bendix Madsen på vej til en suveræn sejr i 16-17 års klassen og sølv hos seniorerne. Holdets tredje løber var Anna Mark Helwigh. (se flere af Lone Dybdals foto HER)

Samlet vinder af Cross Challenge blev Sylvia Kiberenge. Simone Glad fik i løbet af sæsonen kun deltaget i tre af runderne og kunne dermed ikke gøre sig gældende.


DM Cross Stafet / Cross Nationals 5. runde
Mænd
1. Odense 43:14 min.
(Peter Glans - Nikolaj Dam - Andreas Lommer)
2. AGF 44:27
3. Herning LK 44:51

Kvinder
1. Blovstrød Løverne 51:23 min.
(Sara Schou Kristensen - Sylvia Kiberenge - Louise Rode)
2. Sparta (16-17 år) 52:16
3. Sparta II 52:31

Individuelt (IKKE DM)
M
1. Peter Glans, OA/OGF 13:46 min.
2. Mikkel Dahl-Jessen, AGF 14:01
3. Anton Harrsen, 1900 14:29
K
1. Simone Glad, Sparta 16:54
2. Sylvia Kiberenge, Blovstrød 17:01
3. Anna Mark Helwigh, Sparta 17:02
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund