Loading...

Gilliam Indoor Stadium i College Station, Texas, hvor konkurrencerne foregår.

NCAA

Trajkovski & Uldbjerg er klar til den store finale

09. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Fredag til lørdag kulminerer den amerikanske universitetssæson indendørs med NCAA finalen i Texas. Andreas Trajkovski er med i et stærkt længdespringsfelt, men han er ikke eneste danske atlet til start; Kristian Uldbjerg Hansen er nemlig også kvalificeret som del af New Mexicos stafethold.

Kvalifikationen til EM-inde glippede for Andreas Trajkovski, men natten til lørdag dansk tid får længdespringeren alligevel mulighed for at konkurrere på den store scene. Det sker med finalen ved de amerikanske universitetsmesterskaber - NCAA - i Texas, hvor den 23-årige dansker fra Arkansas Razorbacks kan se frem til en dyst på højt niveau. Således rækker hans sæsonbedste på 7.80 meter blot til en seedning som 11-12. Fire af modstanderne har sprunget over de 8.00 meter denne sæson.

"Det vigtigste for mig er at gå ud og have det sjovt og execute. At nå en højere placering end sidste år (nr. 5, red.) kunne være en god afslutning på min sidste indendørs sæson for Arkansas," lyder det fra Trajkovski med henvisning til, at hans karriere som "akademisk" atlet er slut til sommer. Det betyder dog ikke, at han vender hjem til København og Sparta. Trajkovski befinder sig godt i USA og håber på efter sommerferien at kunne fortsætte som professionel.

16 atleter springer i samme gruppe, og efter tre runder får de ni bedste yderligere tre forsøg.

Uldbjergs hold vil være All-American

Atleter, der opnår en placering i top-8, kan kalde sig "All-American", og det er målet for finalens anden danske deltager, Kristian Uldbjerg Hansen, som løber stafet for New Mexico Lobos. Stafetten i denne sammenhæng er en såkaldt "medley", der består af 1200-400-800-1600 meter. Som 800-meter-løber er Kristian naturligt nok sat til at løbe tredje tur for holdet, der med tiden 9:30,07 min. er seedet som nr. 6 ud af de 12 finalehold, der løber samlet i ét heat.

"Vores mål er helt klart at komme i top-8 og blive All-American. Men det er et ungt hold, så lad os se," lyder det fra den 20-årige Aalborg-løber, der er i gang med sit første år som "Freshman". For en måned siden satte han på hjemmebanen i Albuquerque inde-PR med 1:51,35 min. En tid, som ifølge Uldbjerg korrigeret svarer til omkring 1:50,6, idet byen ligger i 1600 meters højde.NCAA Indoor Championships - College Station, Texas d. 10.-11. marts 2017
Længdespring M - fredag kl. 17.30 (dansk tid 0.30)
Distance Medley Relay - fredag kl. 20.55 (dansk tid 3.55)
Statliste/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund