Loading...

Anna Mark Helwigh med træner Kim Birk. (Klaus Sletting)

Navne

Anna Mark kåret som "Årets Idrætstalent" i København

10. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Det store talent fra Sparta modtog ved onsdagens Danmarksmesterfest et rejselegat på 10.000 kr.

På søndag fylder Anna Mark Helwigh 17. Onsdag modtog det store talent fra Sparta en fødselsdagsgave på forskud i form af et rejselaget på 10.000 kr. Det skete i forbindelse med den årlige Danmarksmesterfest på Københavns Rådhus, hvor de udøvere, der har vundet DM-guld i det forgangne år, fejres. I 2016 nåede antallet af københavnske eliteudøvere, som vandt en senior-guldmedalje, helt op på 190.

For Anna var det absolutte højdepunkt i den forgangne 2016-sæson guldmedaljen ved EM-U18. Her sejrede hun i suveræn stil på 2000 meter forhindring og sluttede året øverst på verdensranglisten for U18-atleter. 2017 har allerede budt på flere andre store ting, bl.a. landsholdsdebuten i Tampere.

”Det vidner om et grundlæggende niveau og en træningsihærdighed, der kan være langsigtede perspektiver i”, udtaler Lise Warren Pedersen, ansvarlig for Team Copenhagen Eliteidrætsakademi, hvor Anna er elev.

Til sommer står Anna med al sandsynlighed på startstregen ved VM-U18 i Nairobi. Hvilken disciplin, det kommer til at gælde, ligger ikke fast endnu. Der er nemlig flere muligheder.

Anna, der trænes af Kim Birk, går på Gefion Gymnasium og er en del af Team Copenhagens Eliteidrætsakademi – en uddannelsesordning for unge, som gerne vil kombinere idræt på højt plan med en ungdomsuddannelse.

Mere om Danmarksmesterfesten
Danmarksmesterfesten er Københavns Kommunes fejring af de eliteidrætsudøvere, der er blevet senior-danmarksmestre i det forgangne år. Danmarksmesterfesten arrangeres af eliteidrætsorganisationen Team Copenhagen i samarbejde med medarbejdere på Københavns Rådhus.

Juryen for kåringen af ”Årets Talent” bestod af Idrætskonsulent i Team Copenhagen Jeppe Haugaard, uddannelseskonsulent i Team Copenhagen Lise Warren Pedersen og direktør i Consensus IT Martin Wiil. Sidstnævnte sponserede rejselegatet på 10.000 kr., som følger med prisen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund