Loading...

European Youth Sport Forum

Reportage fra Mikkel Hansen (KIF)'s deltagelse på European Youth Sport Forum på Malta.

16. marts 2017 · Henriette Leth Nielsen

"Jeg selv repræsenterede naturligvis atletikken, herunder European Athletics Young Leaders Youth Team, som assisterer European Athletics på ungleder området, blandt andet med drift af athletics community og tilhørende sociale medier."

Den 9. marts tog jeg afsted mod Malta, for at deltage på European Youth Sport Forum. Jeg drog afsted med en masse forventninger, da jeg nu vil få mulighed for at debattere om sportens mange udfordringer med 120 andre unge fra hele Europa.

Jeg selv repræsenterede naturligvis atletikken, herunder European Athletics Young Leaders Youth Team, som assisterer European Athletics på ungleder området, blandt andet med drift af athletics community og tilhørende sociale medier, samt er med til at forme en stor Erasmus+ ansøgning.

European Youth Sport Forum:
Det officielle program startede tidligt 10. marts, hvor der var flere forskellige åbningstaler fra de relevante partnere.

• Mr Mark Cutajar Director General Sport
• Hon Luciano Busuttil Chairman SportMalta
• Ms Nevena Vukasinovic Delegate Representative (Engso Youth)
• Mr Yves Le-Lostecque Head of Unit EAC Sport European Commission
• Hon Chris Agius Parliamentary Secretary Research, Innovation, Youth and Sport

Ved dette forum blev der sat fokus på 3 hovedområder, som alle hver især fik en hel dag på programmet.

• Social Inclusion and Volunteering through Sport
• Healthy Lifestyle through Sport
• Sport Diplomacy

De 3 områder blev åbnet op igennem diskussioner, taler, workshops og paneldebat. Jeg vil især huske det livlige interview mellem Tobias Staebler (Special Olympics Sport coordinator) og Special Olympic Athlete Gilmour Borg, som fortalte om sin meget personlige historie, hvor han følte sig uden for, blev mobbet, og igennem sporten fandt sin vej og nu føler at Special Olympics er alt, faktisk en familie for ham. Dette satte i gang i følelserne hos alle deltagerne, og er noget man ikke lige kommer til at glemme foreløbig.

17311721 10210121701451570 1904815156 OAlle dagene indeholdte også fælles aktiviteter, det inkluderede blandt andet aktiviteter på stranden, vandpolo, Kajak polo og kørestolsdans.

De fedeste tidspunkter var faktisk, når man spiste eller ikke havde program, for her fik man mulighed for at diskutere og netværke endnu mere. Vi taler ofte om at de unge, skal have et ord i sporten, men i sidste ende bliver det ved snak. Der skal tages action hvis dette skal lykkedes, og alle skal tage part i det. En frase der blev brugt ofte, omhandlede ”de gamle hvide mænd på 50+ i deres fine jakkesæt”, de skal lade de unge træde frem, for som Paolo Emilio Adami (chair: Engso Youth), nævnte da vi besøgte parlamentet på Malta, så handler det ikke bare om at vi er unge og fremtidens ledere, nej vi er også nutidens ledere.

Forummet gav mig mange gode inputs, men skabte også irritationer, da vi stadig er bagud på mange områder. Vigtigste sætning som jeg tager med fra forummet og vil arbejde videre med både i Dansk Atletik, men også i European Athletics Young Leaders Community er:
”GIVE YOUTH A REAL SAY IN SPORT!” 

© Copyright Dansk Atletik Forbund