Loading...

Foto: Michael Hyllested

Vinterturnering ØST Ungdom

Unge crossløbere sluttede sæsonen af i Korsør

21. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Lørdag blev fjerde og sidste runde af den regionale Vinterturnering ØST Ungdom afviklet i Korsør. Nu arbejdes der på, at en eller to af runderne til næste år bliver en del af Cross Nationals.

Mens DAFs vinterturnering - det nuværende Cross Nationals - de seneste 40 år har været et vigtigt omdrejningspunkt for landets bedste senior- og juniorløbere, så er det en anden vinterturnering, som de helt unge, østdanske crossløbere har fokus på. Den regionale Vinterturnering Øst Ungdom har nemlig godt fat i de helt unge løbere- Så godt, at der nu er planer om et samarbejde med Cross Nationals.

Lørdag blev sæsonens fjerde og sidste runde afviklet i Korsør, og igen var der stort og flot fremmøde. I 12-13 års klassen, hvor piger og drenge starter samlet, var der eksempelvis 113 gennemførende med en næsten ligelig kønsfordeling.

Over 1.000 gennemførte
Knap 400 deltagere har gennemført mindst én af sæsonens runder, og i alt nåede turneringen op på lidt over 1.000 gennemførende.

Klasserne er inddelt i 7-9 år, 10-11 år og frem til og med 18-19 år. De fire runder i 2016/2017 var:

1. december - Helsingør (Helsingør IF)
8. januar - Allerød (Blovstrød Løverne)
4. februar - Hillerød (FIF Hillerød)
18. marts - Korsør (Korsør AM)

Se alle resultater HER

Øst ungdom
Se flere af Michael Hyllesteds billeder HER.

I alt deltog 23 klubber, og specielt én forening har koordinator for turneringen, Jesper Lützen, hæftet sig ved.

"En imponerende ting ved VT er den store deltagelse fra Viking Atletik fra Bornholm. De skal op kl. 5 lørdag morgen for at nå frem til Sjælland. Alligevel er Viking en af turneringens mest talstærke deltagere - og sikrede sig endda en sølvmedalje i klubturneringen."

Ligesom Cross Nationals fra i år er blevet en rigtig crossturnering - altså uden landevejsløb - så er det også tilfældet for Vinterturnering Øst Ungdom. Der løbes på en blanding af skovstier, parkstier, græs, evt. is m.v., og oftest er der gode bakker undervejs.

"Vi afholder de fleste løb på lørdage, med et stramt tidsskema med tre starter indenfor 40 minutter. Drenge og piger sammen, klasserne grupperet i tre starter."

En del af Cross Nationals?
Der er endnu ingen konkret aftale med Cross Nationals, men Jesper Lützen fortæller, at der er indledt drøftelser omkring muligheden.

"Vi håber at kunne samkøre en eller to runder til næste vinter med Cross Nationals, mest for de ældre aldersklasser. Forventningen er, at det kunne give et par udfordrende og flotte løb - med langt flere deltagere. Samtidig vil de yngre deltagere opleve Cross Nationals stemningen og forhåbentlig blive fremtidige deltagere dér også. Og så handler det ligeledes om at øge fokus på cross-løb, når nu Danmark er vært for VM om to år."

© Copyright Dansk Atletik Forbund