Loading...

Nikolaj Grønbech og Nikoline Skifter Andersen fra Slagelse Delta.

Slagelse

Fire talenter udnævnt som rollemodeller

22. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Slagelse Kommune har siden 2014 årligt udnævnt lokale navne til at være idrætsambassadører. I sidste uge kom fire unge atletikfolk til.

Mange flere skal dyrke idræt og motion. Det er DIF og DGI's vision for de kommende år, og det er noget, som Slagelse Idræts Råd bakker op om. I sidste uge udnævnte de derfor otte nye, unge ambassadører i Slagelse Kommune, hvoraf halvdelen er fra områdets lokale atletikklubber, DELTA Slagelse og Korsør AM.

"Vi har valgt unge idrætsudøvere inden for forskellige idrætsgrene. Og netop fordi vi har behov for rollemodeller, har vi valgt nogle af kommunens unge eliteidrætsfolk, der dyrker idræt på topplan," lyder det fra formand for idrætsrådet, Jørn C. Nielsen, der fremhæver det store medlemsfrafald i foreningerne, når de unge når en bestemt alder.

"Vi har en høj foreningsprocent blandt de unge op til konfirmationsalderen, men herefter daler den. Og det er synd, fordi udover at det er sundt at bevæge sig, er det også socialt en vigtig brik i, hvordan vi som mennesker fungerer mentalt."

De otte ambassadører blev udnævnt, da Slagelse Idræts Råd for nylig holdt repæsentantskabsmøde. Siden 2014 er i alt 27 navne blev udnævnt.

De fire atletikfolk blandt de otte ambassadører:

  • Nikolaj Grønbech, DELTA
  • Nikoline Skifter Andersen, DELTA
  • Liv Cantby, Korsør AM
  • Silje Kristensen, Korsør AM

 

(kilde: Slagelse Idræts Råd)

© Copyright Dansk Atletik Forbund