Loading...

Abdi ved EM Amsterdam 2016, hvor det blev til en fornem 5. plads. (DECA Text&Bild)

Venloop Half Marathon

Abdi tilbage på landevejen

22. marts 2017 · Jeppe Weinreich

Søndag i Holland prøver Abdi Hakin Ulad for første gang siden sidste sommers EM igen kræfter med favoritdistancen halvmaraton. Nogle uger med sygdom har sat ham noget tilbage, men den seneste tid er gået så fint, at han ser positivt på mulighederne for et godt resultat.

Det er godt otte måneder siden, at Abdi Hakin Ulad ved EM i Amsterdam opnåede sin fornemme 5. plads på halvmaraton. Efter OL i Rio har man kun set Abdi i cross-sammenhæng, men søndag er det atter tid til at prøve kræfter med favoritdistancen på de 21,1 km. Igen foregår det i Holland, nemlig ved Venloop i den hollandske kommune Venlo.

"Jeg glæder mig til på søndag. Det bliver godt at konkurrere på landevejen igen," lyder det fra Hvidovre-løberen, der for tre uger siden måtte se sig klart slået af Peter Glans ved DM Lang Cross.

"I to uger op til løbet havde jeg været syg og kunne næsten ikke træne. Men de seneste par uger har træningen forløbet godt, og vejret ser ud til at blive fint på søndag. Så så længe jeg er frisk, tror jeg på et godt resultat, men det er svært at sige, for min krop har været under pres. Jeg vil være tilfreds med en tid under 63 minutter," fortæller Abdi, der forsøger at passe to daglige træningsture ind i en hverdag, hvor hans gang på Ergoterapeutskolen i Næstved fylder en del.

Den personlige rekord er fortsat de 62:24 min., han løb ved VM Halvmaraton i København i '14. Siden har han yderligere to gange været under de 63 minutter. Hans 63:22 min. fra EM i Amsterdam, løbet i lummert vejr, rangerer dog fuldt ud på højde med de andre løb, om ikke højere.

Stærke kenyanere i front
Ruten i Venlo er til hurtige tider. Det viste kenyaneren Geoffrey Yegon i fjor med den stærke vindertid 59:44 min. Yegon er ikke med i år; det er til gengæld nogle af hans stærke landsmænd. Blandt dem finder man Albert Kangogo, der blev nr. 3 ved sidste års CPH Half i PR 59:29 min., samt Kenneth Kipkemoi (PR 59:01), der ved VM i København i 2014 tog en 10. plads. Med i feltet er også den i dansk sammenhæng velkendte svensker, David Nilsson.

Bag de allerbedste kenyanere har arrangørerne sørget for to harer, der er bestilt til at løbe de første 14 km med 2:55 min./km. Og dem har Abdi tænkt sig at lægge sig bagved. Det svarer til 61:30 min. - og altså klart under Carsten Jørgensens danske rekord på 61:55.

"Det er hurtigt, men jeg kan lige så godt prøve at gå med."

Weir Venloop - Venlo (NED) d. 26. marts 2017

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund