Loading...

Skole OL

Sara Slott kom løbende med den olympiske Skole OL-fakkel på Holme Skole i Aarhus

07. april 2017 · Henriette Leth Nielsen

Holme Skole i Aarhus omdannes til "OL-by" for tusindvis af børn i forbindelse med Skole OL-finalen i Aarhus 13. - 16. juni

Alle elever fra Holme Skole jublede, da elever fra 6. klasse og eliteløber og OL-medaljevinder Sara Slott fredag 7. april ankom med Skole OL-faklen til årets Skole OL i Aarhus.

Der var flag, sang og bifald, da elever fra Holme Skole og OL-medaljevinder Sara Slott i fuldt firspring markerede kick off for Aarhus Kommune som vært for Skole OL 2017 og afleverede Skole OL-faklen på Holme Skole.

OL-by i Aarhus for tusindvis af skolebørn
Holme Skole vil i perioden 13. – 16. juni 2017 være OL-by og overnatningssted for 4.-7.-klasser fra hele landet, der deltager i Skole OL-finalerne i Aarhus.

Arrangementet er efterspurgt - i denne uge har deltagerantallet rundet 30.000 tilmeldte.

”Vi bliver værter for mange gæster, for hver nat under Skole OL skal 1600 børn og voksne overnatte her på skolen. Det bliver hyle-morsomt – og vi har alle noget at glæde os til, både som deltagere i finalerne og som værter her på skolen,” sagde skoleleder Allan Hjortshøj til de mange børn og voksne, der fejrede OL-faklens ankomst med flag og sang.

Skole OL er inspiration til at leve et sundt og godt liv
Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, takkede alle de fremmødte deltagere fra Holme Skole – og de mange lærere, pædagoger, forældre og elever, der bidrager til at arrangere Skole OL i Aarhus:

”Vi skal i fællesskab kickstarte Skole OL med Aarhus som værtsby. For at et så stort arrangement kan realiseres kræver det at skoler som Holme Skole og mange andre lærere, pædagoger og elever vil være med til at skabe et Skole OL med store oplevelser og inspiration til at leve et sundt og godt liv,” sagde rådmanden. Han fremhævede eliteløber og OL-medaljevinder Sara Slott som forbillede og inspiration for de mange deltagere.

Dagen blev afrundet med en stafet med lærere og elever. Børnene vandt og fik en flot pokal overrakt af Sara Slott.

Se indslag på TV 2 Østjylland HER.

Læs reportage i Lokalavisen Aarhus Syd HER.

Læs mere om Skole OL HER.

Skole OL er klassekonkurrencer i fem forskellige sportsgrene for 4. – 7. klassetrin; atletik, bueskydning, eSport, rosport og svømning. Skole-OL hylder de olympiske værdier – blandt andet venskab, samarbejde og ’fair play’! Se mere her.

Som led i Skole OL tilbydes undervisere og elever i Aarhus Kommune undervisningsforløb, temadage og materialer til arbejdet med idræt og idrætskultur.

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund