Loading...

Skole OL

Rekordmange Skole OL Atletikstævner i år - Vejle skyder sæsonen i gang onsdag 19. april

18. april 2017 · Henriette Leth Nielsen

Foreløbig er 31.066 elever fra 4.-7. klasse i hele landet tilmeldt Skole OL Atletik 2017. Vejle åbner sæsonen med Skole OL Atletikstævner onsdag 19. april og torsdag 20. april.

Når eleverne fra 4.-7. klasse i Vejle og omegn kaster sig ud i Skole OL Atletikstævnet på Vejle Idrætsefterskoles Atletikstadion onsdag 19. april kl. 8.30, skyder de samtidig årets Skole OL Atletik-sæson i gang. Stævnet i Vejle afvikles over to dage med deltagelse af ialt 897 elever fordelt på 40 klasser og 11 skoler. Se program for Skole OL Atletikstævnerne i Vejle HER.

Rekordmange Skole OL Atletikstævner i år
Skole OL Atletikstævnet i Vejle er årets første af ialt 38 Skole OL Atletikstævner, der afvikles rundt i hele landet de kommende 5-6 uger. Dette er endnu flere stævner end sidste år, hvor der blev afviklet 31 stævner - hvilket dengang var rekord.

"Vi er utroligt glade for, at Skole OL Atletik fortsat vokser sig større, da vi dermed er med til at give endnu flere børn en god oplevelse med vores sport. Udover vækst alene i Skole OL Atletik, har vi i år jo udvidet Skole OL med fire nye sportsgrene, så alt ialt giver vi med Skole OL rigtig mange skoleelever en festlig og kammeratlig oplevelse i olympisk ånd," fortæller Skole OL projektleder, Katrine Gribel Vorum og henviser til Bueskydning, Svømning, eSport og Roning, der ligeledes afvikler stævner rundt i landet. 

Udover at deltage i Skole OL Atletikstævne kan man deltage ved at dyste i løb, spring og kast i idrætstimerne på skolen. Ialt er der på nuværende tidspunkt tidspunkt tilmeldt 31.066 elever til Skole OL Atletik 2016 fordelt således:

  • Antal tilmeldte elever: 31.066
  • Antal tilmeldte klasser: 1.588
  • Antal tilmeldte skoler: 416

 

De lokale Skole OL Aletikstævner afholdes i samarbejde med atletikklubber under Dansk Atletik Forbund – se den samlede oversigt HER. 

Skole OL finale i Aarhus
Skole OL er OL i børnehøjde med fokus på samarbejde, sjov og sport for landets 4.-7. klasser. Til landets 38 Skole OL Atletikstævner kvalificerer eleverne sig til det store finalestævne i Ceres Park og Arena i Aarhus 13.-17. juni 2017. Til finalen vil der være mere end 8.000 deltagere fordelt på de fire dage (en dag pr. klassetrin).

Sammenhold i fokus
OL er verdens største sportsbegivenhed og handler om, at folk fra hele verden mødes og konkurrerer i en masse idrætsgrene og samtidig fejrer venskab, fællesskab og fred mellem mennesker. OL handler meget om at tænke over, hvordan man er overfor hinanden. Det handler ikke kun om at vinde men også om at være med og mødes i sporten. Det kaldes den olympiske ånd.

Tilsvarende handler Skole OL også om sammenhold, og klasserne dyster netop som en samlet hold. Til Skole OL-atletik har alle elever mulighed for at prøve kræfter med Skole OL-disciplinerne løb, spring og kast. Skole OL har siden 2009 samlet tusinder af danske skoleelever til et kæmpe finalestævne i Aarhus med fest, farver og spændende konkurrencer.

Skole OL afholdes af Danmarks idrætsforbund (DIF) i samarbejde med Dansk Atletik Forbund samt forbundene bag de fire nye sportsgrene, der fra i år er kommet med i Skole OL: Svømning, Bueskydning, Roning og eSport. De nye sportsgrene arrangerer ligeledes forskellige former for indledende runder i løbet af foråret i udvalgte byer rundt i landet.

Tilmelding og yderligere information om Skole OL HER.

© Copyright Dansk Atletik Forbund