Loading...

(foto: Lillebælt Halvmarathon.dk)

Lillebælt Halvmarathon

11.000 løbere krydser Lillebælt lørdag aften

03. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Lillebælt Halvmarathon var i debutåret 2008 en født succes. Lørdag kl. 19.15 lyder startskuddet til den 10. udgave, hvor de 11.000 deltagere som noget nyt skal to gange over (den ny) Lillebæltsbæltsbro.

Løbschef bag Lillebælt Halvmaraton, Mads Stryhn, har øjensynligt et godt forhold til vejrguderne. Efter en usædvanlig kold periode skulle det på lørdag nemlig blive flot løbevejr - til stor glæde for de 11.000 deltagere og de mange tilskuere.

Mens succesopskriften stort set har været den samme siden starten i 2008, så er der en markant ændring i år. Løberne skal nemlig over den ny Lillebæltsbro to gange - fra Strib til Fredericia og tilbage. Grundet den trafikale udfordring skal deltagerne derfor først af sted så sent som kl. 19.15.

"Først på det tidspunkt er trafiktallet faldende, og da den ene vejretning på broen skal spærres af, er det grunden til det usædvanlige starttidspunkt," fortæller Mads Stryhn, som med glæde også kan notere sig, at vejrudsigten melder om næsten vindstille forhold.


Det gode race
"Nu har det aldrig været målet for os at være landets hurtigste rute. Det kan ikke lade sig gøre med den stigning, som broen udgør. Alligevel ser vi hvert år, at der er rigtig mange løbere, som her opnår deres bedste tid. I forhold til eliten arbejder vi også på at lave et felt, hvor de bedste matcher hinanden. Vi vil gerne have det gode race."

To velkendte topnavne er med hos mændene, nemlig Thijs Nijhuis (Viborg AM) og den rutinerede OL-løber Jesper Faurschou (Herning LK). Thijs vandt i '14 og '15 og går målrettet efter sin tredje sejr - også selvom optakten ikke har været helt optimal.

"Jeg havde to virkelig gode uger efter DM 10 km landevej, men derpå en uge hvor jeg stort ikke løb grundet sygdom og smerter i højre lyske. De seneste to uger er det dog blevet gradvist bedre, og jeg har igen fået løbet over 100 km om ugen," lyder det fra Thijs, der trods skavankerne ser frem til dysten, "Jeg glæder mig til på lørdag - ikke mindst med den gode modstand!"

Førnævnte Faurschou blev nr. 2 i fjor efter svenske David Nilsson, men har stadig sin første sejr til gode.

De to danske profiler kan se frem til at blive godt macthet af løbere fra Skotland, Holland og Sverige.

Hos kvinderne er der deltagelse af den danske mester på distancen, Louise Langelund Batting fra Aarhus 1900.

Næsten udsolgt
De seneste mange år har der været udsolgt, hvilket vil sige 11.000 løbere. Der er stadig nogle få hundrede startnumre tilbage, fortæller Mads Stryhn, der dog tror på, at den gode vejrudsigt betyder, at de lørdag aften igen kan hænge den røde lygte op.

Løbet kan følges via live-streamning på arrangementets hjemmeside. Med en løbs-app er det desuden muligt at "tracke" udvalgte navne.

© Copyright Dansk Atletik Forbund