Loading...

Fra 13. runde af Baneturneringen 2016, som foregik på Østerbro Stadion. (Michael Hyllested)

Kalender

Baneturneringen åbner i Tårnby d. 16/5

09. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Antallet af runder er skåret ned, så Baneturneringen i 2017 fremstår mindre, men stærkere. Ellers er konceptet det velkendte. 1. runde finder sted på Tårnby Stadion næste tirsdag.

Cross- og landevejssæsonen er forbi, og de kommende måneder gælder det kunststofbanerne og jagten på en ny personlig rekord. Her har Baneturneringen i mange år udgjort en kærkommen lejlighed til at få omsat den gode form til en officiel tid - og det er den naturligvis igen i år.

BT2017Turneringen fik en vitaminindsprøjtning i 2015 - bl.a. med en ny hjemmeside - og de to ildsjæle bag "BT", Simon og Christian Jørn Hansen, er klar til et lancere en ny sæson. Der bliver tale om en mindre, men stærkere turnering.

"I fjor havde vi lagt nogle runder ind i allerede eksisterende stævner som f.eks. Tårnby Games, men det havde ikke den store effekt. I år er alle runder "rene" Baneturnerings-stævner. Vi er nede på ti runder, og det er nok mere passende. Vi har fået megen respons fra løberne, og mange fortæller, at de gerne vil komme til flere runder, men de har simpelthen ikke muligheden," fortæller Christian Jørn Hansen.

I turneringen er der ikke indlagt en finale eller særlige "Premium"- stævner. Alle runder er som udgangspunkt lige meget værd. I år har det kun været muligt at placere to runder i Jylland - begge i Aarhus; til gengæld er Ballerup og Slagelse nye bekendtskaber i turneringssammenhæng.

I år er der blevet ekstra mulighed for at "nørde" med de point, som de opnåede tider omsættes til, fortæller Christian Jørn Hansen. Således kan man på hjemmesiden finde en pointomregner. Men det er ikke den eneste nye ting.

"Vi har lavet to nye features på hjemmesiden i år, så det bliver nemmere at følge med i et baneløb samt at bruge IAAF point. Den anden nye ting er en splittid-udregner, hvor man løbende til et stævne kan finde ud af, om løberne holder tempo eller hvilke splittider et bestemt resultat kræver."

Maja Alm til start i Tårnby
1. runde i Tårnby næste tirsdag har 100, 400, 800 og 3000 meter på programmet, og vil man tilmelde sig rettidigt, skal det ske senest torsdag (11/5). Én, som allerede har meldt sig til stævnet i Tårnby, er den femdobbelte VM-guldvinder i orienteringsløb, Maja Alm (AGF), som - forlyder det - fremover vil satse mere på atletikken.

Maja Alm efter et succesfuldt træningspas. Tirsdag sigter hun efter 9:15,00 min. på 3000 meteren. (Instagram)Alm

Grand Prix-konceptet
Alle discipliner ved et stævne indgår i Baneturneringens GRAND PRIX Serie, hvor der kæmpes om en præmiepulje på ca. 29.000 kr. Over alle sæsonens stævner tages hver løbers to bedste resultater scoret efter IAAF-point, på to forskellige distancer, og lægges sammen. Det er kun mellem- og langdistanceløb, der indgår i GRAND PRIX Serien. Hver løbers samlede IAAF-score indgår i GRAND PRIX Serien.

Der kæmpes i fire klasser:
Kvinder, Herrer, U20 Drenge og U20 Piger

Besøg turneringens hjemmeside HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund