Loading...

Fra CAG 2015. (Michael Hyllested)

CAG 2017

Copenhagen Athletics Games i fornemt europæisk selskab

12. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Med støtte fra Dansk Atletik Forbund - og ikke mindst en tredobling af præmiesummen - er atletikstævnet CAG i år for første gang kommet med på den europæiske tur. Den nye status skal være med til at sikre, at de danske topnavne fremover får bedre betingelser for at kvalificere sig til de store mesterskaber.

Der er skruet væsentligt op for ambitionsniveauet, når 2017-udgaven af Copenhagen Athletics Games fyres af tirsdag d. 20. juni på Østerbro Stadion. Som noget helt nyt har stævnet fået status af European Classic Meeting, og for at være med i dét selskab skal en række krav opfyldes. Det betyder bl.a., at præmiepuljen i forhold til de foregående år er blevet godt tredoblet, så i alt 260.000 kr. (35.000 euro) nu er på spil i de 16 discipliner, som skal afvikles over godt tre timer.
Betydningen af pludselig at være blevet del af den officielle tur under det europæiske atletikforbund er kommet bag på stævnechef bag CAG siden 2005, Henrik Paulsen.Classic

Forøget interesse
"Jamen, det er helt vildt så megen ekstra interesse, som det har givet. Jeg har fået markant flere henvendelser fra internationale managers, der vil have deres atleter ind i København," lyder det fra Paulsen, som i højere grad end før nu kan sammensætte det bedst mulige program - med en naturlig forfordeling af de allerbedste danske atleter.

Ambitionen bag stævnet er ikke kun at præsentere international topatletik for et dansk publikum, men også at give de hjemlige topnavne - som i løbet af en sæson stort set kun konkurrerer i udlandet - en mulighed for at blive passende matchet på hjemmebane. Oftest er sæsonen én lang jagt på at indfri kvalifikation til EM, VM eller OL. Det skal ske i anerkendte konkurrencer på et vist niveau, men tit kan de bedste danskere - med undtagelse af en Sara Slott Petersen - ikke engang få lov til at starte.

3000 Forhindring CAG_KG
Forhindringsløbet ved CAG 2016 resulterede i den hurtigste tid på dansk grund nogensinde. (M. Hyllested)

Den problemstilling kan blive blive mere presserende allerede fra næste år, hvor det europæiske atletikforbund arbejder på at indføre en ny kvalifikationsstruktur, hvor det handler om placeringer i de store stævner - og ikke opfyldelsen af en bestemt tid eller længde. Det er baggrunden for, at Dansk Atletik Forbund nu er gået ind som medarrangør af Copenhagen Athletics Games.

DAF vil præge udviklingen
"For den videre udvikling af dansk atletik er det vigtigt for os at have en plads i den internationale kalender. Det giver os mulighed for at præsentere vore bedste atleter i en international kulisse, at udvikle faglige kompetencer og ikke mindst, at præge udviklingen af international stadionatletik på samme måde, som vi har søgt at gøre det indenfor landevejsløb og cross,"slår direktør i DAF, Jakob Larsen, fast.

Copenhagen Athletics Games - tirsdag d. 20. juni

  • Arrangør: Sparta AM & Dansk Atletik Forbund
  • 16 discipliner - ni for mænd, syv for kvinder - er på programmet.
  • Præmiesummen ligger på 1500-2600 euro i hver disciplin - i alt 35.000 euro.
  • Den europæiske tur består af 23 stævner - heraf har de fire status af "Premium", mens de andre - inkl. København - kaldes "Classic".
  • Mere information på stævnets hjemmeside.


Danmarks andet internationale elitestævne, Aarhus Nordic Challenge, har en præmiesum på 5.100 euro og er siden 2016 en del af stævneserien EAP (Europe Athlétisme Promotion). Årets stævne afvikles fredag d. 2. juni.

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund