Loading...

Simone Glad ved NM i Aarhus i 2015, hvor det blev til bronze. (DECA Text&Bild)

Udtagelse - Nordic Challenge 10000m

Simone & Abdi melder sig klar til NM 10000 meter

10. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Syv danske løbere er udtaget til NM 10000 meter i Hvidovre den 20. maj.

*Rettelse 11/5: I den første tekst stod der, at seks løbere var udtaget. Jesper Faurschou er siden kommet til, så det korrekte tal er syv.


Lørdag d. 20. maj dystes der om den nordiske titel på 10000 meter bane. Med placeringen i Hvidovre er Danmark for tredje år i træk (Aarhus 2015 & Allerød 2016) vært for mesterskabet, som også inkluderer DM på samme distance i alle aldersklasser.

Sportschef Piotr Haczek udtog tirsdag syv løbere, som er udset til at skulle kæmpe med om medaljerne ved NM.

Med sparsom deltagelse fra de andre nordiske lande ligner arrangørklubbens Abdi Hakin Ulad samt Simone Glad to store forhåndsfavoritter. Førstnævnte vandt titlen i 2015, men måtte sidste år se sig besejret af David Nilsson (SWE), som ikke er med denne gang.

Simone sigter efter en hurtig tid
Simone Glad nærmer sig så småt topformen og sigter i Hvidovre efter en hurtig tid, forlyder det. 26-årige Glad, der efter medlemskab af Odense Atletik og AGF nu starter for Sparta, vandt titlen tilbage i Sandviken (NOR) i 2013, mens det blev til bronze i 2015. I fjor kæmpede hun sig med store mavesmerter i mål på en 4. plads.

AGF-løberen Jacob Simonsen har under sit ophold ved universitet i New Mexico døjet med skader, men skulle være klar til igen at konkurrere på dansk grund. Maratonløberen Jesper Trebbien (Sparta) løb ved DM i fjor sin første 10000 meter på bane, men er i år altså med også i den nordiske dyst.

Hos kvinderne skal Sissel Møller (der pr. 1. maj er skiftet fra Skive AM til AGF) forsøge at forbedre sidste års 6. plads, mens bronzevinderen fra DM Halvmaraton, Maria Ebbesen fra NBRO Running, ikke bare får sin debut ved et internationalt mesterskab - men også løber sin første 10000 meter på bane.

Sølvvinderen fra sidste års DM Halvmaraton, Marna Egholm (Køge), løber ved NM for Færøerne.

Det danske hold ved Nordic Challenge 10000m i Hvidovre d. 20. maj 2017
Herrer
Abdi Ulad, Hvidovre AM
Jesper Faurschou, Herning LK
Jacob Simonsen, AGF
Jesper Trebbien Andersen, Sparta
Kvinder
Simone Glad, Sparta
Sissel Møller, AGF
Maria Ebbesen, NBRO Running

Holdleder: Claus Hechmann

© Copyright Dansk Atletik Forbund