Loading...

Bogudgivelse - ATK

To nye træningsbøger er på gaden

11. maj 2017 · Jeppe Weinreich

DAF og Team Danmarks serie af bøger om aldersrelateret træning er netop udvidet med to nye udgivelser. De to bøger: "Fysisk træning" & "Atletikkens træningslære" er med Mikkel Larsen som hovedforfatter og redaktør, og begge udgør de grundlaget for de fem tidligere ATK-bøger.

ATK er en forkortelse for "Aldersrelateret TræningsKoncept". Konceptet, der er udviklet i et samarbejde mellem Team Danmark og Dansk Atletik Forbund, er løbende blevet uddybet i bogserien ATK. Det har hidtil udmøntet sig i fem bøger, der hver især har haft fokus på én eller flere discipliner inden for atletikken. Nu udvides serien med to nye bøger, som adskiller sig fra de foregående.

"De andre bøger har været mere specifikke og handlet om teknikken i de enkelte discipliner. De to nye titler er mere almene i deres tilgang og danner dermed baggrund for de tidligere udkomne bøger." fortæller Katja Salivaara, der som udviklingskonsulent i DAF leder forbundets træningsuddannelse. En uddannelsesystem, som netop ATK-bogserien danner basis for.

Landstræner i sprint/hæk, Mikkel Larsen, har været hovedforfatter og redaktør på de to bøger med væsentlige bidrag fra hans trænerkollegaer: Lars Nielsen, Carsten Bomme, Thomas Cortebeeck og Mikkel Marker samt sportspsykolog Martin Langagergaard. Og så er kapitel 8 (Om ernæring) i "Atletikkens træningslære" såmænd forfattet af Sara Slott Petersen.

Skrevet med træneruddannelsen for øje
"Det er bøger, som er blevet skrevet med træneruddannelsen for øje. Den ene af de to udgivelser er specifikt rettet mod atletiktræning, mens den anden - "Fysisk træning" - ikke begrænser sig til atletik og som sådan vil kunne bruges af trænere inden for andre, fysisk betonede sportsgrene," fortæller Katja Salivaara.

Læsere med en akademisk baggrund vil lede forgæves efter et større noteapparat med kildehenvisninger, for dem har man bevidst valgt fra.

"Bøgerne er en blanding af videnskabelig fakta og den erfaring, som vore bedste trænere har samlet gennem årtier. Disse to danner den røde tråd i træningen i dansk atletik."

De to rigt illustrerede bøger er på hhv. 204 og 240 sider og koster 300 kr. pr. stk. Ved køb af begge bøger betaler man kun 550 kr. (+forsendelse). De kan bestilles pr. mail på daf@dansk-atletik.dk.


I ATK-serien er tidligere udkommet:

Højdespring (200 kr.)
Kast (325 kr.)
Længde/trespring (325 kr.)
Mellem(Lang - UDSOLGT
Sprint/hæk/stafet (250 kr.)

Bestilles på mail daf@dansk-atletik.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund