Loading...

Aarhus Nordic Challenge (2/6)

Sara Slott sigter mod hattrick på Ceres Park

25. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Der er lagt op til topatletik på Ceres Park for tredje år i træk, når MarkOn Aarhus Nordic Challenge skydes i gang fredag d. 2. juni. Sara Slott Petersen, Anna Emilie Møller, Janick Klausen og Andreas Martinsen hedder nogle af de store danske profiler i et stærkt internationalt startfelt.

Om bare otte dage lyder startskuddet til den 3. årgang af Aarhus Nordic Challenge, og igen er det med de bedste danske navne til start - ikke mindst fra den arrangerende klub Aarhus 1900. Konceptet er det samme som de foregående år med to timers "prime time" efter nogle nogle nationale discipliner for senior og ungdom. Placeringen af stævnet er dog ny.

"I år er stævnet for første gang på en hverdagsaften, og det skyldes den nye turneringsstruktur i Superligaen. Fredag har været den eneste dag, hvor vi kunne være sikre på at råde over stadion," lyder det fra stævnechef Mikkel Larsen med henvisning til byens hold AGF, der p.t. kæmper for at undgå nedrykning.

Storfavorit
Det internationale program byder på ni discipliner (præmiesum 5.100 euro) med kvindernes 400 meter hæk som den vigtigste. Her er Sara Slott Petersen naturligvis storfavorit i et flot heat, som bl.a. tæller den portugisiske rekordholder Vera Barbosa og den anden danske EM-finalist fra sidste sommer, Stina Troest. Et navn mere kunne dog dukke op den nærmeste tid.

"Jeg håber stadig at finde en endnu stærkere modstander til Sara, men det er ikke nogen nem opgave," fortæller Mikkel Larsen.

- se den foreløbige startliste HER

Sara slettede ved stævnet for to år siden en gammel stadionrekord og pressede den i 2016 yderligere ned til 55,13 sek. En ny rekord og et hattrick i form af en tredje sejr på stribe er OL-sølvvinderens erklærede mål. Onsdag fløj hun til USA, hvor hun sent lørdag dansk tid løber ved Diamond League i Eugene, Oregon.

Hvad har Klausen i posen?
Mændenes højdespring er en anden imødeset øvelse. Her åbner Janick Klausen sin sæson - hans første start siden han i Köln i januar klarede 2.26 meter. De efterfølgende problemer med en øm hæl er fortid, og Janicks præstationer under den seneste tids træning lover godt. Det barske VM-krav lyder på 2.30 meter, og det vil følgelig kræve en forbedring af den danske rekord på 2.27 meter, som Michael Mikkelsen satte på samme stadion ved Aarhus Games i 1991. Med i feltet er ligeledes junioreuropamesteren Jonas Kløjgård (1900).

Andreas Martinsen er det tredje danske topnavn, som arrangørklubben selv leverer, og på 110 meter hæk er der tegning til et flot heat, hvor Martinsen møder et spændende ungt britisk navn, Khai Riley-Laborde, som sidste weekend satte PR med 13,59 sek. - 0,04 sek. fra Martinsens danske rekord.

Martinsen (4)
Andreas Martinsen måtte i 2016 se sig slået af den stærke inder Siddanth Thingalaya. Igen i år kan den danske rekordholder se frem til at blive matchet stærkt. (Lone Dybdal) 

"Det ser interessant ud med de tre 1900-profiler. Bedømt ud fra træningen ser de alle skarpe ud," vurderer stævnechefen.

Anna Møller & Benjamin Vedel
Aarhus Nordic Challenge kan også præsentere 19-årige Anna Emilie Møller, som de fleste danskere efterhånden har hørt om. Fænomenet fra Blovstrød, som ved OL i Rio satte junioreuroparekord på 3000 meter forhindring, holder denne aften en pause fra forhindringerne og løber i stedet 1500 meter.

Det jævnaldrende stortalent Benjamin Lobo Vedel åbner sæsonen på 400 meter, og Aalborg-sprinteren - der imponerede vildt med en 4. plads ved EM-inde - kan ligeledes se frem til at blive godt matchet. Det gælder i endnu højere grad Spartas danske rekordholder på 400 meter hæk, Nicolai Hartling, som bl.a. møder den formstærke brite Jack Green, som har løbet 48,60 sek. - et pænt stykke under den ellers ganske gode stadionrekord på Ceres Park.

Kongedistancen 100 meter er naturligvis også på programmet med flere stærke sprintere til start. Den 21-årige brite, Kyle De Escofet, ankommer her med en nyligt sat PR på 10,22 sek., mens længste distance er mændenes 3000 meter, hvor Thijs Nijhuis (Viborg AM) sigter mod sin hidtil bedste tid 7:58,95 min.

Topatletik og Sanne Salomonsen for 75 kr.
Der er kort og godt lagt op til en flot fredag aften med dansk atletiks største navne i hovedrollerne. Det koster 75 kr. at komme ind, og køber man billetten i forsalg (samme pris), kan man med billetten efterfølgende komme gratis ind til Fed Fredag i Tivoli Friheden, hvor Sanne Salomonsen går på scenen umiddelbart efter stævnets afslutning. I anledning af festivalen Verdensbilleder har byens butikker desuden åbent til midnat, hvor der vil være et stort fyrværkeri.

Aarhus Nordic Challenge (EAP-meeting) - fredag d. 2. juni 2017
Programmet starter ca. 16.45, men "prime time" bliver kl. 18-20.
Stævnets hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund