Loading...

(foto: Robert Black)

NCAA West preliminary

Trajkovski slår til i sidste spring

26. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Andreas Trajkovski sikrede sig torsdag nat i Texas en plads i næste måneds NCAA-finale, da han i tredje og sidste forsøg nåede ud på 7.77 meter(w). Det gav længdespringeren en 6. plads ud af de 48 deltagere.

Trods den dårligst tænkelige optakt er Andreas Trajkovski klar til NCAA-finalen i Eugene, Oregon (7.-10. juni). Den 24-årige længdespringer lå før det tredje og sidste spring med 7.53 meter uden for top-12, men viste derpå igen, at han er bedst under pres. Med lidt hjælp fra en stærk medvind (+5,3) landede han ude på 7.77 meter - nok til en 6. plads.

"Jeg har et mærke i starten af mit tilløb, som jeg trådte en fod over. Så jeg lå egentlig til at overtræde, men trippede så med små skridt det sidste stykke. Det var virkelig på styrke og vilje, at jeg nåede ud på de 7.77," lød det fra en glad Trajkovski, der først sikrede sig finalepladsen over midnat lokaltid.

Siden februar har han ikke kunnet træne længdespring. I sidste uge fik han så lagt en blokade for at dæmpe en betændelsestilstand i anklen, men det tager noget tid for at virke.

"Nu har jeg to uger til at blive helt klar til finalen. Her kan alt ske," siger længdespringeren, for hvem finalen også bliver sidste optræden som college-atlet.

"Om jeg ellers er klar, håber jeg at springe igen ved Copenhagen Athletics Games (20. juni, red.)," slutter han.

Om dansk atletik skal have endnu en atlet i NCAA-finalen, afgøres i Kentucky natten til lørdag dansk tid, hvor Jakob Dybdal Abrahamsen løber 3000 meter forhindring.

NCAA West preliminary - Austin, Texas d. 25. maj 2017
Længdespring M
1. Will Williams, Texas A&M 8.09 meter (+3,1)
2. Eric Sloan, USC 8.03 meter (+2,4)
6. Andreas Trajkovski, DK-Arkansas 7.77 meter (+5,3)
(X - 7.53w - 7.77w)
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund