Loading...

Arkivfoto: DECA Text&Bild

Diamond League

Sara åbner sæsonen hurtigere end nogensinde før: 54,85s

28. maj 2017 · Jeppe Weinreich

Lørdagens løb i USA giver løfter om en stor sæson - også selvom OL-sølvvinder Sara Slott Petersen måtte nøjes med en for hende uvant dårlig placering som nr. 6.

Umiddelbart er en 6. plads et dårligt resultat for en OL-sølvvinder. Ikke desto mindre må Sara Slott Petersens præstation ved lørdagens Diamond League-stævne i Eugene, Oregon betegnes som særdeles lovende; for hendes tid 54,85 sek. var suverænt 1900-løberens bedste sæsonåbning nogensinde. Det hjalp bare ikke meget i et superstærkt besat heat, hvor selv den olympiske mester Dalilah Mohammad måtte tage til takke med en 5. plads. Lørdag var til gengæld bronzevinderen fra Rio, Ashley Spencers dag. Med en fornem finish vandt hun i personlig rekord og årsbedste i verden 53,38 sek.

400hæk (1)

Næste stop: Aarhus, Rom...
"Jeg følte mig tung i benene og lavede nogle dumme fejl, fordi jeg brugte for mange kræfter de første 200 meter. Jeg er ikke god til tidsforskel, og min krop virker stadig forvirret over tidsforskellen (ni timer, red.). Så det bliver godt at komme hjem til Europa og konkurrere," skrev Sara på sin facebookside efter løbet med henvisning til Aarhus Nordic Challenge d. 2. juni og Diamond League i Rom d. 8. juni.

Dagens løb viste, at det meget vel kan vise sig sværere at vinde medalje til VM i London end OL i fjor. De amerikanske løbere ser meget stærke ud i år, men heldigvis for Sara kan kun tre af dem komme til VM. Hvem de tre bliver, afgøres ved de amerikanske mesterskaber i Sacramento, Californien d. 23-25. juni.

I 2015 og 2016 åbnede Sara sæsonen med hhv. 55,73s (Aarhus 23/5) og 55,20s (Luzern 14/6).

Prefontaine Classic (Diamond League) - Eugene, Oregon d. 27. maj 2017
Resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund