Loading...

Niels Kim Hjorth (i midten) ved VM Halvmaraton i Cardiff 2016. (DECA Text&Bild)

Navne

Niels Kim Hjorth ny landstræner i “non-stadia” langdistanceløb

06. juni 2017 · DAF

Den tidligere eliteløber skal i en nyoprettet landstrænerfunktion arbejde med landevejsløb, herunder forberedelserne af de danske hold til VM Halvmaraton 2018 og ikke mindst VM Cross 2019 på hjemmebanen.

Som led i en udvidet satsning på langdistanceløb i Danmark er Niels Kim Hjorth ansat som ny landstræner i “non-stadia” langdistanceløb. Dermed overtager Niels Kim Hjorth det daglige ansvar for landsholdsarbejdet inden for cross og landevejsløb, herunder forberedelserne af de danske hold til VM Halvmaraton 2018 og ikke mindst VM Cross 2019 på hjemmebanen i Aarhus.

Den ny landstræner får også til opgave at udvikle dansk eliteløb i et nyt program, som forventes iværksat til efteråret, samt udvidelsen af Skole OL med det ny tiltag “Skole OL Cross”. Sidstnævnte introduceres som pilotprojekt i oktober i år med henblik på landsdækkende udrulning i oktober 2018.

Niels Kim Hjorth har en fortid som international eliteløber med bl.a. en EM-finale på 1500 meter og Danmarks bedste placering ved VM Cross nogensinde på sit CV. Ydermere har den ny landstræner i fra 2007 og indtil i år siddet i forbundets bestyrelse. Niels Kim arbejder til dagligt som ejer af et sportsudstyrsfirma.

© Copyright Dansk Atletik Forbund