Loading...

VM Trail

Stærkt dansk hold er klar til VM Trail

09. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Lørdag lyder startskuddet til VM Trail, som foregår på en 49 km lang rute i det nordlige Toscana. Fem mænd og tre kvinder er med på det danske hold, som holdleder Søren Rasmussen betegner som det stærkeste nogensinde.

Selvom distancen i forhold til tidligere er sat ned fra 80 til 49 km, er det en barsk udfordring for det danske hold ved lørdagens VM Trail i Italien.

"Summen af positive højdemeter lyder på et sted mellem 2700-3000 afhængig af, hvor man ser det angivet, og terrænet skulle være meget bredt afvekslende, lige fra noget, der mest af alt ligner dansk bøgeskov til decideret, teknisk bjergføre," fortæller Søren Rasmussen, som de seneste tre år har været ansvarlig for de danske trail- og bjergløbere. Og han har forventninger til en god indsats på lørdag.

"Det er et rigtig stærkt hold, hvis jeg selv skal sige det. Formodentlig det stærkeste nogensinde. Det er ikke nemt at være international trail- og bjergløber, når de længste bakker herhjemme kun kan byde på op til 100-125 højdemeter, men de deltagere, som på lørdag trækker i rødt og hvidt, har virkelig gjort sit for at forberede sig så grundigt som muligt, både i det hjemlige og med forskellig træning/konkurrence i udlandet. Så jeg tror på noget godt; både individuelt og i de to holdkonkurrencer, hvor de tre bedste for hvert køn tæller," uddyber han på sin blog Løbecoachen.

I forhold til bruttotruppen på ni navne er Dorte Dahl faldet fra. Med er naturligvis Peter Bech og Kristiana Schou Madsen, der i slutningen af april vandt DM Trail i Julsø.

Mænd
Peter Bech, Silkeborg OK
Christian Nørfelt, Blovstrød
David Stoltenberg, Silkeborg OK
Simon Grimstrup, Silkeborg OK
Peter Arnoldsen, Silkeborg OK
Kvinder
Kristiana Schou Madsen, Kolding Motion
Mette Busch, Blovstrød Løverne
Laura Hulgaard, VIKING

Læs om de enkelte deltagere HER.

Startskuddet lyder kl. 8.00, og det kan følges live via streaming HER.

Trail World Championships - Badia Prataglia (ITA) d. 10. juni 2017
Mere info

© Copyright Dansk Atletik Forbund