Loading...

Fra torsdagens træning på Karl's Stadium, hvor arrangørerne forventer over 5000 tilskuere på finaledagene. Sara Slott Petersen ses helt til venstre i billedet.

EUROPEAN TEAM CHAMPIONSHIP - 1. dag (optakt)

Debutanter i skrapt selskab

21. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Tre af holdets stærkeste kort kommer i aktion i fredagens indledende konkurrencer, mens debutanterne får svært ved at score mere end det ene point. Og så byder dagen på et interessant møde mellem Inet Lalova-Collio og Mathilde U. Kramer.

VAASA - Andreas Martinsen, Benjamin Lobo og Sara Slott Petersen er tre af dansk atletiks stærkeste kort. Alle skal i aktion fredag, og skulle gerne let gå videre til finalerne. Martinsen og Slott er begge seedet som nr. 1, men desværre var der torsdag aften fortsat tvivl om Sara Slotts deltagelse, selvom hun var ude at træne på stadion om eftermiddagen.

 - UPDATE 23/6: SARA SLOTT har trukket sig og fløj fredag morgen tilbage til DK for at få et lægetjek. 17-årige Nathalie Richter fra Aalborg AM løber i stedet...

Benjamin Lobo Vedel løber i heat 2 på 400 meter, hvor han sammen med tyrken Batuhan Altinsas er favorit til at tage de to første pladser, som vil give ham en fordelagtig bane i lørdagens finale.

"Jeg føler jeg er klar, men om jeg går efter at vinde heatet, er svært at sige. Hvis Altinsas løber meget stærkt, vil jeg ikke presse på til sidst. Det handler bare om at komme i top-2," lød det under træningen fra den 19-årige Aalborg-sprinter.

Skulle Martinsen som ventet gå sikkert videre, venter der ham lørdag en hviledag.

Barslev
Træner Erik Barslev sammen med Benjamin Vedel.

1st League
Belgien
Bulgarien (oprykker)

Danmark (oprykker)
Estland
Finland (nedrykker)
Irland
Norge (nedrykker)
Portugal
Rumænien
Sverige (nedrykker)
Schweiz
Tyrkiet
(nr. 1-3 rykker op, nr. 11-12 rykker ned)

Kramer vs. Lalova
Mathilde U. Kramer er som bekendt gået meget frem i år. Med sin friske tid 11,59 sek. ligger hun til at klare en placering blandt de otte, som går videre. Lodtrækningen har placeret hende ved siden af Bulgariens store profil, europamesteren fra 2012, Ivet Lalova-Collio, der trods sine 33 år fortsat er favorit. Ved landskampen for to år siden slog hun Kramer med 0,74 sek. Den margin er med sikkerhed skrumpet ind. 


"Jeg glæder mig virkelig til at måle mig med hende, se om jeg kan følge med på de første 20 meter," lyder det fra Kramer, hvis mandlige kollega på 100 meteren, Frederik Schou-Nielsen, er seedet som nr. 9.

Hold
Det obligatoriske holdbillede (klik på foto for stort format)

Hartling får hård modstand

Mændenes 400 meter hæk er en landskampens bedst besatte øvelser, ikke mindst med norske Karsten Warholm til start. Ham er Nicolai Hartling ikke havnet i heat med, men til gengæld på bane 3 i heat 2 mellem finske Mörö og svenske Isak Andersson. Hartlings generalprøve ved CAG var alt andet end god, men formen er i følge Hartling selv meget bedre, end hans tider denne sæson har indikereret. Hans fem modstandere har alle løbet stærkere end ham denne sæson, så Hartling skal virkelig finde det gode løb frem for at gå videre.

Laova
Norges nye stjerne, Karsten Warholm, sammen med Bulgariens Ivet Lalova-Collio ved pressemødet, der fandt sted i lidet prangende omgivelser.

Debutanterne på 200 meter, Ida Karstoft og Kojo Musah, får det svært. Det samme gælder Annemarie Nissen på den korte hæk og 17-årige Freja Wærness på 400 meteren. Mere end ét point til nogen af dem vil være en glædelig overraskelse. Tre stafetløbere er desuden med i B-heatene på 100 meter, som ligger inden hovedprogrammet, og som ikke tæller med i holdkonkurrencen.

"Vi kommer for at kæmpe for vores chance, kæmpe om hvert eneste point. Nok er der flere afbud, men vi har mange unge atleter, som har vist udvikling de seneste par år. Nu skal de ud at præstere på højt niveau. Jeg kan se på dem, at de er klar," lyder det fra sportschef Piotr Haczek.

(forringet lydkvalitet i klippet nedenfor)

© Copyright Dansk Atletik Forbund